Учени: Максималната продължителност на човешкия живот е 115 години

старост

Максималната продължителност на човешкия живот може да бъде най-много 115 години, твърди най-ново американско проучване, цитирано от bTV.

Учени от Ню Йорк се върнали няколко десетилетия назад и анализирали информация от базата данни за човешката смъртност. Те разгледали и данните за смъртта на някои от хората, живели над 110-годишна възраст във Франция, Япония, Обединеното кралство и САЩ.

Резултатите от анализите показали, че при столетниците данните продължителността на живота, се забавят значително.

„При хората над 105 години наблюдаваме сравнително малък прогрес, което показва, че най-вероятно достигаме лимита на човешкия живот”, коментира един от изследователите от колежа по медицина „Алберт Айнщайн”.

Учените твърдят, че е почти невъзможно да се живее повече от 115 години. Според тях само ако увеличим населението на Земята с 10 000 пъти, съществува шанс да се намери един човек, който да е на 125-годишна възраст.

Един от малкото такива примери беше най-старата жена на света, чиято възраст можеше да се докаже с официални документи. Това беше французойката Жан Калман, която почина на 122 години през 1997 г. Тя била родена още преди построяването на Айфеловата кула и се е срещала с художника Ван Гог.

Разбира се, изследването провокира противоречиви коментари. Някои изследователи оспориха резултатите и ги определиха като манипулативни.

Продължителността на живота се повиши значително през XIX в. в следствие на откритието на различни ваксини, по-безопасното раждане и успешната борба с някои смъртоносни болести. Въпреки това обаче е необходимо да бъдат направени още много фундаментални генетични открития, за да може да достигне до по-високо ниво.

инфо: 24chasa.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.