Учени от Ню Йорк пресметнаха скоростта на любовта от пръв поглед

1

Натъкваш се на мистериозен непознат и само след няколко вече си уцелен от стрелата на Купидон и те връхлитат хиляди неописуеми емоции

Всички сме чували за феномена „любов от пръв поглед“. Натъкваш се на мистериозен непознат и само след няколко вече си уцелен от стрелата на Купидон и те връхлитат хиляди неописуеми емоции. Главата ти се върти, сърцето ти препуска, започваш да се потиш…

Да, да бъдеш безнадеждно влюбен си е наистина магическо преживяване, но възможно ли е това да се случи толкова бързо? Учени от университета в Сиракюз (Ню Йорк) вече са дали отговор на този въпрос. Според проучването е нужна само 1/5 от секундата, когато видим един човек, за да може в мозъка ни да се образува коктейл от адреналин, допамин и серотонин и да предизвика любовни трепети у нас, пише beu.bg.

Доказано е, че физиологично при влюбване тялото реагира по същия начин, както при една линия кокаин. Е, това обяснява защо понякога сравняваме любовта с наркотик.

И това не е всичко в зависимост от това кои части на мозъка активират химичните вещества в нас се заражда страстна, бързоразвиваща се връзка с много сексуално напрежение или пък емоционална връзка, която става все по-дълбока с времето. Така, че да възможно е да се влюбите от пръв поглед!

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.