Факти, които звучат измислени, но са истина

космос

Някои неща са просто очевидни. Небето е синьо, например. Но има неща, които не са чак толкова очевидни, въпреки че звучат логично. Като например фактът, че Канада е втората по големина държава в света, но 90% от канадците живеят в рамките на 150км от границата със САЩ. Звучи малко откачено, но като се замислите какво представлява по-голямата част от Канада (лед, лосове, полярни мечки), вижте колко е логично.

И стигаме до твърдения, които са направо откачени. Ама невероятно откачени. Например, краставицата е плод, а Клеопатра е живяла по-скоро до кацането на Луната, отколкото до строежа на Пирамидите. Ами фактът, че Саудитска Арабия внася камили и пясък от Австралия? Нека повторим… Саудитска Арабия внася камили и пясък от Австралия. Въобще не ви лъжем. Но това е светът, в който живеем. Докато някои от тези факти са умопомрачително, други са просто забавни.

В Уайоминг има само 2 ескалатора. Според Ню Йорк Поуст, „гражданите на най-малко населения щат са принудени да използват краката си, за да се придвижват между етажите.“

През Втората световна война САЩ изпробват „прилепи бомбардировачи“. Прилепи с бомби щели да бъдат пускани от по-голяма бомба във въздуха.

В Млечния път има около 200 милиарда звезди. В мозъка на 3-годишно дете има около 1 квадрилион синапса, а в този на възрастен, наполовина това число. Изводът е, че дори само с 500 трилиона синапса, в човешкия мозък има повече синапси, отколкото звезди в галактиката ни.

Когато Япония е бомбардирана по време на Втората световна война, там все още е имало хора, родени през периода на самураите. Как е възможно? Всъщност Япония преминава от мечове и копия към танкове и самолети само за две поколения.

Гъбите са по-близки до хората, отколкото до растенията

В Колката, Индия има дърво, което е по-голямо от един Walmart. Средно такъв магазин е с площ около 10 000кв.м. Великият банян е 15 000кв.м.

Японското посолство в Париж предлага 24-часов телефон, на който туристи могат да звънят, ако получат панически пристъп. Защо? Понеже Париж не е толкова хубаво място, колкото са се надявали. Феноменът си има дори име – Парижки синдром.

Съществува трансплантация на фекалии. В случай, че се чудите как става… получавате специална клизма или поглъщате фекалии под формата на хапче. Обикновено се прави, за да се върнат нужните бактерии в храносмилателния тракт.

Скорошно изследване от университета в Остин е открило, че динозаврите вероятно са квакали като патици. Следващото предизвикателство за учените е да открият с какво тази информация е полезна за нас.

През 1919г 21 души загиват при цунами от меласа в Бостън.

Банка Wells Fargo има банкомат в Антарктида. Можете да откриете също и машини за сладолед. Без никаква връзка с останалото, в Антарктида хората са с най-висок среден коефициент на интелигентност. (Понеже там живеят само учени.)

Когато ви трансплантират бъбрек, обикновено оставят в тялото ви вашите бъбреци, а новия поставят в таза.

Morkadis

Тиранозавър Рекс е по-близък родственик с кокошката, отколкото със стегозавъра.

Маларията е убила половината от хората, живели някога.

Оксфордският университет е основан преди империята на Ацтеките.

Акули има по-отдавна от дърветата. Появили са се преди 400 милиона години, а дърветата – преди 350 милиона години.

Австралия е водила две войни срещу емута. И е изгубила.

Създателят на Match.com (Гари Кремен) е зарязан от приятелката си заради мъж, когото е срещнала в Match.com.

Саудитска Арабия внася камили от Австралия. И пясък. Наистина. Макар да е като огромен пясъчник, Саудитска Арабия внася пясък, понеже местният не е особено добър за строене. Освен това камилите им не са особено вкусно. Австралийските са доста по-добри. Сериозно – арабите предпочитат вкуса на австралийските камили.

Лондонското метро отваря през Американската гражданска война. Също така, хората са можели да хванат метрото, за да отидат да гледат последната публична екзекуция в Англия.

Вярно е, краставиците всъщност са плодове. Както и доматите.

Всички знаем, че Русия е огромна страна, но знаехте ли, че е по-голяма от планета джудже? Плутон е с площ около 16 милиона кв.км. докато Русия се простира на малко над 17 милиона кв.км.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още: 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.