Хора ще стигнат до Марс през 2039 г.

марс

През 2033 г. астронавти ще бъдат в орбита около Марс, а шест години по-късно може да бъде извършено първото кацане на Червената планета. Това е оценката, изразена от специалисти на заседание на Планетарното дружество, проведено на 2 април. Техните предвиждания са огласени малко по-късно от NY City Times.

Специалистите допълват, че за 18 г. от 2015 до 2033 г. – в САЩ може да се сменят трима президенти и космическите ентусиасти не пожелават някой от стопаните на Белия дом да извърши промяна в космическата политика на САЩ.

Учените, също така, са загрижени за целесъобразността от орбиталната мисия до Марс. Според тях поради продължителността на полета и силната радиация около планетата няма смисъл астронавтите да летят около Марс, а е по-рационално направо да бъде извършено кацане.


Учените обърнали внимание и на напредъка, извършен към усвояване на Космоса. Независимо, че в началото на 90-те години на миналия век заради шпионаж Вашингтон блокира участието на Китай в проекта Международна космическа станция /МКС/, към 2022 г. Поднебесната империя планира разполагането на своя собствена станция на околоземна орбита. Специалистите хранят големи надежди за осъществяване на бъдещите им планове в участието на бизнеса в космически проекти.

През септември 2014 г. НАСА официално съобщи избора си на компаниите Boeing и SpaceX за сключване на многомилиарден договор за разработване на пилотиран космически кораб за многократно използване. Според договора за разработването на CST-100 американската космическа агенция ще отдели на Boeing 4,2 млрд. долара, а пък корабите от серията Dragon на частната компания SpaceX вече летят в Космоса.

Американското неправителствено Планетарно дружество е основано през 1980 г. от Карл Сейгън и Луис Фридман. Днес членове на дружеството са около 40 000 души.

инфо: cosmos.actualno.com

Вижте още:

ЯДРЕНА АТАКА УНИЩОЖИЛА МАРСИАНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.