Цветна магия – как влияят цветята според цветовете?

цветя

Обикновените цветя и подправките, посаденив градината, могат да донесат в семейството мир, любов и пари

Някои растения от древността имат славата на магически и им се приписва лечебна или омагьосваща сила. Но магическо по принцип може да бъде всяко растение, ако се знае как влияе то.

Често едни и същи растения влияят различно върху различните хора. И даже върху един и същи човек в различни периоди от живота растението може да влияе различно. Лесно можете да го проверите.

Спомнете си кои са любимите ви цветя в момента? А преди десет години? Ами в детството? Ако вашето отношение към любимото цвете се е променило, значи се е променило и влиянието му върху вас.

Магически свойства притежават не само цветята, но и зеленчуците, и произволно порасналите в градината диви треви. Така че можете да оплевите бурена, а можете и да го използвате като магическо растение.

Както при лечението на травми, така и в растителната магия е важен преди всичко индивидуалният подход. Но докато не е натрупан личен опит, е добре да се възползваме от знанията за магическите свойства на растенията, натрупани от човечеството през вековете.

Всички сини и небесносини цветя успокояват, способстват за съзерцателността, усмиряват излишната суетност, повишават съсредоточеността и способстват за успехи в умствената работа. Светлосините цветя предотвратяват кавги.

Сините помагат да се уредят отношенията с по-възрастните. Те са полезни за неспокойните и лесно възбудими личности, като им помагат да станат по-сдържани и им дават постоянство. Но затворените, самотните, склонните към песимизъм е по-добре да не отглеждат сини цветя, тъй като те само усилват чувството за самота и печал.

Червените цветя прогонват съня, активизират функциите на организма, способстват за физическата активност, повишават работоспособността и увереността в себе си. Те са полезни за нерешителните, прекалено мечтателните хора, както и за онези, които се стремят към властта и които желаят да засилят влиянието си над другите. При това отдавна всички цветя с яркочервени листенца се смятат за амулети против нечисти сили и зли хора.

Розовите цветя повишават настроението и увеличават обаянието. Те, както и червените, се използват в любовната магия. Розовите цветя в градината ви ще привлекат любовта, а на хората, обременени с негативен опит и проблеми, те дават възможност да си спомнят хубавото и да станат по-безгрижни и оптимистични.

Оранжевите цветя оказват тонизиращо въздействие, полезни са при депресии, вялост, способстват за изцеление. Тези цветя снемат натрапчивите страхове и връщат изгубения вкус към живота. Оранжевите цветя, растящи край дома, укрепват съпружеските отношения. За щастието в брака допринасят и червените, розовите, люляковите и виолетовите цветя.

Жълтите растения, въпреки своята необосновано лоша репутация, помагат на самотните хора да открият своята половинка. При съзерцаването им дори при затворените натури се появява влечение към общуване, към нови запознанства, нарастват амбициите и желанието човекът да промени нещо в живота си. Жълтите цветя са полезни при умствена работа, подобряват паметта и проясняват помислите. Те могат да ви отвлекат от натрапчива идея или проблем, който отнема цялото ви внимание и сили. Някой иска да открие приятели – нека засади в градината си жълти цветя в съчетание с бели. Белите и жълтите маргаритки са идеален вариант в този случай.

Белите цветя носят положителна енергия, настройват за избавяне от старите проблеми и тежките спомени. Това са цветя за онези, които мечтаят да започнат живота си начисто. Белите цветя помагат и на тези, които искат да имат дете или да се заемат с нещо съвършено ново.

инфо: po-krasivi.net

Вижте още: 

10 ЦВЕТЯ И МЯСТОТО ИМ В НАРОДНИТЕ ВЯРВАНИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.