Четвърта черна пирамида е имало някога в Гиза

2Датски военноморски капитан твърди, че е имало четвърта черна пирамида в Гиза, която описал в книга и е била там според древните текстове.

Според датски военноморски капитан и изследовател, имало е четвърта черна пирамида в Гиза. През 18-ти век, Фредерик Норден извършва обширни наблюдения, записва видяното, прави и рисунки на всичко около себе си, включително хора, паметници на фараони, архитектура, карти и т.н., всички те се публикуват посмъртно в книгата ”Пътуване в Египет и Нубия” (Voyage d’Egypte et де Nubie), пише disclose.tv.

Днес ние знаем, че има три основни пирамиди в платото Гиза, но истината е, че според древните текстове е имало четвърта пирамида намираща се на платото Гиза, направена от „… от един камък по-черен от често срещания гранит, и най-малко толкова твърд…“

В тази завладяваща книга на Норден, датският изследовател описва четвъртата основна пирамида на платото Гиза, която е изобразил при съставянето на картата. На страница 120 от книгата си той описва мистериозната пирамида:

3„Основните пирамиди са на изток, югоизток от Гиза … ..четири от тях са по-големи; затова заслужават най-голямо внимание на любопитните ,; виждат се също и седем или осем други в местността, те са нищо в сравнение с първите. ……. …… .. Двете най-северни пирамиди са най-големи и имат 500 фута перпендикулярна височина. Другите две са много по-малки, но имат някои особености, за които понякога ги изследват и им се възхищават. “

„Те са и без покритие, затворени и приличат на останалите, но без никакъв храм като първата, едната обаче има една конкретна забележителност – на върха има един голям камък, който, изглежда, е служил като пиедестал … е направена четвъртата пирамида, нагоре над средата, от камък по-черен от често срещания гранит, а на върха му има жълтеникав камък. Аз ще говоря на друго място на върха, което завършва в един куб. Освен това е разположен извън линията на другите, които са по-на запад … това прави серия с останалите три. “ Това са част от описанията направени в книгата.

По-ранна илюстрация показва, че пирамидата действително е съществувала.

Изследователите и египтолозите, обаче, са склонни да отхвърлят идеята за четвърта черна пирамида в Гиза, което предполага, че той би могъл погрешно да е взел една от пирамидата на Микерин, („Пирамида на Менкаур“) така наречената ”сателитна” като четвърта пирамида.

Все пак, това твърдение е противоречиво тъй като Норден точно описва пирамидата като направена от камък по-черен и от често срещания гранит. Всички сателитни пирамиди са от пясъчник.

Интересното е, че описанието и илюстрациите на Норден са от изключително качество, и те позиционират четвърта черна пирамида на известно разстояние от трите пирамиди в Гиза.

В книгата си, изследователят също описва и показва наличието на седем (може би дори и осем) по-малки пирамиди в платото Гиза.

Въпреки убедителните доказателства на капитан Фредерик Норден, учените днес не откриват никакви следи от четвъртата черна пирамида описана от него. По времето на Наполеон, френски учени и офицери също са изследвали платото Гиза и не са я намерили и оттогава още много други учени са изследвали района. Възможно е да са я демонтирани блок по блок и да са продавали камъните за нуждите на строителството още тогава. Това е едно от предположенията за това, че не са открили никаква следа от нея.  Ето защо днес пирамидите са стъпковидни, а не гладки, но това вероятно не се отнася за всички. Външната обвивка е била продадена и са останали само вътрешните блокове от пясъчник отдолу и всъщност четвъртата пирамида може да се окаже е една от съседните по-малки пирамиди.

От гледна точка на връзката с небесните тела, трите пирамиди съответстват на трите звезди от пояса на Орион като някаква проекция замислена от строителите, а като се добави и положението на звездата Сириус, може да се предположи, че на нея трябва да съответства описаната четвърта пирамида. Някои учени допускат да е имало извънземен произход и т. н., което напълно се отхвърля от други. Има и предположение за строежа на пирамидите и от хората, но с технология от преди потопа и дори с участието на гиганти.

инфо: chudesa.net

Вижте още:

 

 

За още подобни новини, харесайте страницата ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.