Четенето на мисли може да стане реалност

телепатия

Четенето на мисли скоро може да стане реалност. Екип от учени доказа, че декодирането на мозъчните вълни може да покаже какво чува човек.

Американски специалисти са направили експеримент, при който всяка дума, казана на група пациенти с мозъчни увреждания, с електронен глас се препредава и на компютър. Той анализирал мозъчните вълни на болните и „познал” каква е думата.

Учените доказват, че човешкият мозък възприема думите като сложна система от електрически сигнали. Според експертите тези „модели” могат да бъдат разкодирани и ”преведени” като звучене, близко до това на първоначално казаната дума.

Учените са на мнение, че мозъкът „обработва” мислите по същия начин като звука. Поради това специалистите вярват, че в бъдеще ще могат да създадат имплант, който може да пресъздава речта на неми хора.

инфо: novinar.bg

Вижте още: 

ТАЙНИТЕ НА ТЕЛЕПАТИЯТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.