Чудеса се случват край паметника на Дядо Влайчо

Влайчо

Чудеса се случвали около постройката на мемориалния комплекс на пророка Дядо Влайчо в сливенското село Коньова, кълнат се местни хора. Мистичната сила се усещала с всички човешки сетива и тепърва мълвата, че мястото има особена енергия, се разнасяла в околията.

Дядо Влайчо е един от най-знаменитите български феномени, за когото се смята, че е бил дори по-силен от Ванга, а хората, на които е помогнал, били хиляди.

Ясновидецът Влайчо Жечев, по-късно получил прозвището Дядо Влайчо, е роден през далечната 1894 г. Приживе остава неизвестен и за него няма написана нито една книга, но сред народа той е изключително популярен. Хората, които го посещавали с най-различни тегоби, му дали прякора Безсребреника, защото отказвал да взема пари и подаръци за добрините, които вършел.

След 9 септември 1944 г. Дядо Влайчо бил обявен за „враг на народа“, защото предсказал с точност смъртта на Георги Димитров – по това време той е министър-председател и ръководител на Коминтерна. Това предсказание му коствало шест години въдворяване в места за „превъзпитание“ – трудови лагери и затвори.

Пророкът издъхнал на 8 май 1981 г., а след смъртта му популярността му главоломно скочила и за него се чуло дори извън границите на България. Жителите на неговия роден край твърдят, че духът и силата му се усещали от всеки предмет, който някога бил негова собственост. Въпреки че мемориалният комплекс на феномена все още е на груб строеж, все повече хора наобикаляли мястото, отправяйки молитви и търсейки решение на тежките си житейски драми. Началото на строителството на мемориалния комплекс в чест на Дядо Влайчо е поставено на 6 декември м.г. Тогава беше разбита бутилка червено вино в греблото на багера и изграждането започна. „Плановете ни са комплексът да бъде тържествено открит на 15 август 2019 г. – Голяма Богородица. Датата не е случайна – тогава Дядо Влайчо има рожден ден“, обяснява кметът на Нова Загора Николай Грозев, по чиято идея стартирал проектът. Три месеца и половина по-късно строителството вървяло по план, основите били излети и се градяло на по-високо ниво. Също така била готова 350-метровата ограда, която трябвало да обгради комплекса.

Градоначалникът разказва, че често му се обаждали хора, които имали желание да спомогнат строежа с дарения. Дама от Пазарджик предложила да подари Евангелие, а друга жена от Пловдив искала да даде 500 лева, за да подпомогне финансово проекта. Към мемориалния комплекс щял да бъде вдигнат и православен храм. Въпреки че от Църквата се обявили против пророкът да бъде почитан с християнски символи, параклис със сигурност щяло да има. Самият Дядо Влайчо бил изключително вярващ човек и винаги напътствал хората, които го посещавали, да се уповават на Бога и да спазват неговите заповеди. В кът в родното му село се пазели всички благодарствени писма, а историите на техните автори са повече от покъртителни. Дядо Влайчо викал чакащите по име, без никога преди да ги е виждал в живота си. Първо приемал най-нуждаещите се, а останалите протестирали, че чакали с часове. Ядосаните понякога не канел в дома си. Мъж разказва, че го извикал, щом пристъпил в двора му. Веднага му казал в коя болница да откара съпругата си и да не губи нито минута, защото тя умирала. След изпълнението на заръката му жената се спасила. Друга пък имала образувание на гърдата, което се стопило само за една нощ, след като посетила ясновидеца. Сега местните считат, че енергията му още витае там, където бил и роден, а чудесата продължавали да се случват.

инфо: pik.bg

Вижте още:

Поетът Пеньо Цонев, който предсказал смъртта на Сталин, бил екстрасенс и билколечител

Пророкът дядо Влайчо надминава Ванга по предсказания

След лагера забраняват на дядо Влайчо да предсказва бъдещето

Вижте поразителните предсказания на немски монах отпреди 800 години

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.