Шокиращи исторически случаи на кръвосмешение

От кралските дворове на Западна Европа до изтъкнати учени и изобретатели, тези известни случаи на кръвосмешение ще накарат кожата ви да настръхне.

Табутата рядко са черно-бели. Докато един човек или общност могат да считат определен акт за социално неприемлив или направо неморален, друг може да го възприема просто като част от живота.

Инцестът отдавна е едно от най-необсъжданите табута в света. Въпреки това някои особено интересни случаи на известни кръвосмешения – от кралските семейства в Европа до известни личности от 20-ти век – показват, че винаги е имало и винаги ще има хора, които желаят да вкусят от забранения плод.

Чарлз Дарвин

Първи в списъка с известни исторически кръвосмешения се нарежда Чарлз Дарвин, който се жени за своята първа братовчедка Ема Уеджууд. Двойката има десет деца, като две от тях умират в ранна детска възраст, а любимата му дъщеря Ани умира, когато е едва на 10 години. Семейната трагедия подтиква учения към предположението, че причината за смъртта на три от децата му се крие в кръвосмешението. Освен това дълги години Чарлз Дарвин смята, че генетично им е предал влошеното си здравословно състояние. Страховете му определено не са безплодни, тъй като три от децата му умират, а други три остават бездетни.

Алберт Айнщайн

Един от най-известните умове през последните 200 години, Алберт Айнщайн, се жени за втората си съпруга Елза Ловентал през 1919 г. Интересното в случая е, че съпрузите са първи братовчеди по майчина линия и втори братовчеди по бащиния линия. Всъщност родното име на втората съпруга на известния физик е Елза Айнщайн, а фамилията Ловентал получава от първия си съпруг.

Едгар Алан По

Едгар Алан По, един от най-влиятелните американски писатели на XIX век, също заема място в списъка с известни кръвосмешения. Авторът на „Гарванът“ се жени за първата си братовчедка Вирджиния Елиза Клем на 22 септември 1835 г., когато тя е едва на 13 години. От самото начало майката на момичето не одобрява връзката им, което подтиква двамата влюбени да избягат, а впоследствие да подправят свидетелството за раждане на Вирджиния, с цел сключване на брак. Брачният им живот, който продължава 11 години, е прекъснат от смъртта на Вирджиния, която е покосена от туберкулоза през 1847 г.

Хърбърт Уелс

Хърбърт Джордж Уелс е английски писател, известен най-вече с научнофантастичните си творби. Авторът на „Островът на д-р Моро“ и „Войната на световете“ обаче ще остане в историята и като човек, извършил кръвосмешение. Той се жени за първата си братовчедка Изабел Мери през 1891 г., но бракът им продължава едва три години. Причината Уелс да разтури семейното огнище е връзката му с негова ученичка.

Morkadis

Кралица Виктория

Кралица Виктория през целия си съзнателен живот силно подкрепя брака между близки родственици. Тя самата се омъжва за свой първи братовчед, принц Алберт Сакс-Кобург-Гота, през далечната 1840 г. Освен това кралица Виктория урежда инцестни бракове и за децата и внуците си, защото смята, че това е сигурен начин да се осигури мир и благоденствие за цяла Европа. Първата световна война в голяма степен доказва, че това разбиране е погрешно.

Джеймс Уат

Джеймс Уат е шотландски инженер и изобретател, чиято работа по усъвършенстване на парната машина полага основата на прехода от аграрна икономика към индустриално производство. Той също обаче извършва кръвосмешение, женейки се за братовчедка си Маргрет Милър през 1764 г. Двамата имат пет деца, от които само две доживяват до зряла възраст.

източник: lifestyle.framar.bg

Вижте още:

7 тайни, които кръвната ви група иска да ви каже

Изкушението на кръвосмешението

Кралски величия, които страдат от мутации и дефекти, причинени от кръвосмешение

Забранената любов на кралските особи и резултатите от нея!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.