Ядрени войни са унищожили живота на Марс

марс

В далечното минало на Марс е имало развита цивилизация, чийто край е бил сложен от ядрена война, твърдят редица любители на конспиративните теории.

Според тях доказателство за това е снимка, на която ясно се различава облак, който удивително напомня ядрената гъба, която се издига след взрив.

Въпросната сателитна снимка е направена от Индийската асоциация за изследване на Космоса. Фотосът е на част от района на Валес Маринър на Марс, който е с дължина близо 4000 км.

Спътник на Индийската асоциация отдавна обикаля около Марс. Съоръжението е направило десетки снимки на Червената планета, но една от тях успя да предизвика истински фурор- снимката на ядрена гъба, надвиснала над гигантския каньон Валес Маринър.

Според учени може да се спекулира дали облакът е вследствие на ядрена или метанова експлозия, или става дума просто за рядък пясъчен облак, причинен от вятър.

Интересна подробност е, че кадрите са направени по същото време, когато покрай Марс е преминавала кометата Сайдинг Спринг.

Непосредствено преди кометата да приближи и да премине покрай Марс, от НАСА са прекъснали директната връзка със Земята без да дават разумно обяснение.

Но на 1200 метра от остров Тенерифе д-р Фриц Хелмут Хемерих все пак успява да остане свързан със сателита около Марс и именно той успява да заснеме необикновеното явление. По неговите думи на повърхността на Марс избухва експлозия в мига, в който кометата минава оттам.

Официалните власти отричат откритието на Хемерих. Те определят заснетото на снимката като облак, оптична илюзия, която се дължи на ъгъла на заснемане и на близкостоящия кратер.

От години се спекулира с възможността на Марс да е имало развита, високо-технологична цивилизация, която да е унищожена вследствие на ядрена война с друга развита извънземна цивилизация.

Според един от авторите на тази теория, Джон Бранденбург, древните марсианци, наричани от него Сидонци или Утопиянци, са били избити до крак при атака. Бранденбург е категоричен, че доказателства за геноцида над марсианците могат да бъдат видени и днес.

Ученът беше първият представител на академичната общност, който постулира, че червеният цвят на планетата Марс се дължи на естествена термоядрена експлозия. Той изложи теорията си през 2011 г.

Тогава той заяви на всеослушание, че повърхността на Марс е покрита с тънък слой радиоактивни субстанции, в т.ч. уран, торий и радиоактивен калий, като тези вещества са разпръснати вследствие на ядрена експлозия.

По-късно ученът доразви теорията си, като допусна, че експлозията не е била с естествен характер, а по-скоро е представлявала нападение на интелигентна извънземна раса.

Според Брандебург в атмосферата на Марс има ядрени изотопи, които може да са доказателства за тестове на водородна бомба или „пример за това, как една цивилизация е била унищожена от Космоса“.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

БИВША СЛУЖИТЕЛКА НА НАСА: ВИДЯХ КАК ХОРА СЕ РАЗХОЖДАТ НА МАРС ПРЕЗ 1979 Г.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.