Астро: Хороскоп за октомври

Овен – Скъпи Овни,  започвате октомври с желанието да оставите своя отпечатък в света. През първите две седмици се възползвайте от острата си интуиция, за да намерите ресурсите, от които се нуждаете, за да насочите професионалния си напредък. Вашите начинания преминават през благоприятен период, но се опитайте да не натрапвате твърде много амбициите си на другите. 

Избягвайте да се въвличате в твърде много ситуации, за да избегнете възникването на съмнения, влагайте повече размисъл, преди да предприемете своите стъпки и да завършите месеца с нещо нереалистично. Съсредоточете се върху това, което е важно за вас, върху това, което искате да постигнете. 

Ще имате нужната подкрепа, за да преследвате това, за което мечтаете, и повече увереност, за да изразите това, което чувствате. Само не забравяйте да бъдете много ясни, за да не се изправяте пред ненужни предизвикателства поради недоразумения. Ще бъде необходимо да останете здраво стъпили на земята, за да завършите месеца със същите постижения, както в началото.

През втората половина на месеца може да се появи някаква неочаквана подкрепа, която да ви накара да промените някои посоки, за да постигнете стремежите си за бъдещето. Не трябва да се пренебрегва важността на търсенето на подобрения в личните отношения и статус, както в любовта, така и в работата. Имате желание да помагате на другите и това обикновено води до повече хармония и щастие. 

Вашият чар ще е във възход, което благоприятства амбициите ви, но също така трябва да знаете как да се вслушвате в това, което партньорът ви казва, за да поддържате отношенията балансирани през целия период. Нарастват шансовете за запознанство на свободните представители на знака.

Телец – Скъпи Телци, през октомври звездите ви насърчават да се включите в дейности, които ангажират вашите естествени умения и способности. Неочаквана идея, възможност или среща може да действа като катализатор за ново начало, което е много добро за вас. Можете да свършите много през този месец, ако вложите ума и сърцето си в това. Ключът е да се съсредоточите върху това, което можете да направите, за да напреднете.

Това е време, в което можете сами да намерите своя късмет, особено що се отнася до финансите и увеличаването на доходите ви. Не разчитайте просто на това, че нещата ще вървят както трябва. Положете усилия, за да стане така.

Пълнолунието във вашия знак в края на месеца може да хвърли светлина върху въпроси, които трябва да бъдат разрешени. Ако сте избягвали да правите каквото и да било по даден въпрос, нещо може да ви хрумне и да ви подтикне да предприемете действия.

Ако обмисляте покупка или продажба на имот или преместване, не бързайте много. Правете нещата стъпка по стъпка за по-добри резултати или може да загубите.

Слънцето се плъзга във Везни до 23 октомври и това може да бъде призив да се съсредоточите върху баланса си работа/личен живот. Отделяйте повече време за почивка или да прекарвате повече време с онези хора или планове, които са най-значими за вас. Ако трябва да разрешите някакви витаещи проблеми, това е добър момент да го направите. 

Домът и семейните дела остават важни през целия месец. Бивша или стара любов може да се върне в живота ви или може би ще имате среща със стар приятел и това може да има положително въздействие върху вас.

Близнаци – Скъпи Близнаци, Слънцето във Везни до 23 октомври е страхотно за всякакъв вид комуникация, преподаване, говорене, писане и свързване с другите на вашата дължина на вълната. Ако сте активни в социалните мрежи, можете да спечелите повече последователи в този момент. Месецът е важен за вашите взаимоотношения. 

Ще бъдете малко повече заети и може да имате повече срокове от обикновено, затова е хубаво да сте добре организирани. Отличен период, за да затвърдите заетите досега позиции. През този месец ще трябва да работите много усилено, защото седенето със скръстени ръце няма да ви помогне. Най-важното е да не спирате, а да продължавате напред, което са започнали по-рано. 

През този период ще бъдете повлияни от планети като Слънцето и Сатурн. Ето защо едновременно ще решавате няколко проблема и то много успешно. Слънцето ще ви дава необходимата сила, а Сатурн ще ви даде повишена амбиция. В същото време бъдете предпазливи. Може да получите изгодни предложения в различни области на живота. Най-важното за вас сега е да не бързате със заключенията и да се доверявате повече на собствените си чувства, те ще могат да ви подскажат коя стъпка ще бъде по-благоприятна и ефективна.

В личната сфера като цяло всичко ще е стабилно, не се очакват особени проблеми, особено ако сте по-внимателни и контролирате променливите си настроения. От време на време може и да има дребни неприятности и ядове в личната сфера, но бързо отминаващи. Трябва да сте много внимателни с различни интимни и романтични провокации и изкушения. Знаете, че понякога и малкото камъче може да преобърне колата. Страничните приключения са много опасни през този месец.

Morkadis

Рак – Скъпи Раци, октомври ви насърчава да се съсредоточите върху емоционалното благополучие и грижата за себе си. Подхранвайте вътрешния си свят, за да може да проявите някои положителни външни промени във външния. Предизвикателствата водят до растеж и трансформация в живота. Новите възможности и сътрудничества могат да доведат до напредък във вашия кариерен път. Вашата гъвкавост ще ви позволи да навигирате в различни ситуации с лекота и позитивност в живота си. 

Вашият финансов пейзаж остава стабилен, без значителни смущения на хоризонта. Финансовата предпазливост обаче е от съществено значение. Въпреки че стабилността е във ваша полза, от решаващо значение е да се предпазите от вземане на импулсивни решения под влияние на парични съображения.

Участвайте в редовна физическа активност и поддържайте питателна диета. Пазете се от безпокойство и стрес, като практикувате техники за медитация и релаксация. Въпреки че са възможни незначителни конфликти, конструктивното им разрешаване подобрява отношенията.

На 14 октомври слънчевото затъмнение оказва влияние върху вашия 4-ти дом, който се отнася до семейството и домашните въпроси. Това небесно явление, според хороскопа ви, носи дълбоки промени. Стари семейни истории и дълбоки емоции може да изплуват на повърхността, като ви подтикнат да обърнете повече внимание и да ги разберете. Затъмнението сигнализира, че е време за корекции, независимо дали става въпрос за преместване, ремонт или промяна в семейната атмосфера. Преосмислете своята роля в семейството. Това изисква по-добра комуникация, по-силни връзки и по-топла семейна среда. 

През третата десетдневка Меркурий ще премине във вашия 5-ти дом и също ще донесе някои вълнуващи промени. Ще разпали вашето творческо умение. Отлично време за себеизразяване.

Лъв – Скъпи Лъвове, през октомври мнозина ще успеят да положат нови основи в живота си, независимо в каква област! Първата половина на месеца изисква да бъдете прецизни в стремежите си, но не и прекалени. Ще успеете да изясните някои неясноти, но и ще направите първите стъпки в поредица от промени, които ще бележат професионалното поприще в близко бъдеще. Добре е да отделите време, за да обмислите и организирате желанията си, да знаете как да слушате вътрешния си огън, за да го насочвате уверено. Начинът, по който изразявате това, което искате, също може да повлияе на резултатите. 

Добре е да се отдръпнете, ако не сте сигурни в нещо, по-добре е да изчакате малко и да сте по-твърди. Направете стратегия, тъй като голяма част от това, което предстои в тази среда, включва дългосрочни планове. Имате перфектната възможност да се организирате. Трябва да бъдете внимателни през последните две седмици от месеца, когато ще има поводи за възникване на служебни конфликти.

Помнете, че предизвикателствата са прикрити възможности: останете издръжливи. Гъвкавостта и адаптивността ще бъдат от решаващо значение за успеха ви през този месец. Марс повишава вашата дипломатичност и ефективност, като същевременно дава темп на вашите комуникации, които ще бъдат изключително подчертани този месец. През октомври няма да ви липсват пътувания, контакти и запознанства. В емоционален план, ако сте необвързани, ви предстои запознанство, което ще прерасне в приятен флирт. Ако сте във връзка, някои проблеми, които са притеснявали вас и партньора ви, ще бъдат решени! Месецът, който постепенно ще ви помогне да се почувствате по-сигурни и уверени в чувствата си!

Не губете чувството си хумор и оптимизма си, че всичко ще е наред и точно така ще бъде! Много от това, което сте си поставили като „цел“ в емоционалния си живот, постепенно ще успеете да го осъществите през този месец!

Дева – Скъпи Деви, октомври носи смес от космически събития, които допринасят за лична преоценка на събитията и предстоящи промени. Това е страхотно време за жонглиране на нови идеи и намиране на креативни решения на стари проблеми. 

Астралният хоризонт изглежда пълен с обещания и положителни трансформации. Този период обаче не е лишен от предизвикателства и ценни уроци. Като се има предвид сложността на природата ви, астралните събития от месеца ще ви поканят да се потопите в собственото си съзнание и да се преоткриете.

Марс във Везни в първата половина на месеца често смущава емоционалния ви свят и в същото време ви помага да намерите решения на висящи финансови въпроси. За щастие втората половина на месеца носи вълна от положителна енергия. С Венера във вашия знак след 9 октомври, е моментът да внесете красота в живота си, независимо дали става въпрос за промяна на гардероба или наслаждаване на удоволствията на живота. 

Добре е да останете отворени и възприемчиви към уроците и възможностите, които идват, да слушате интуицията си и да прегърнете изобилието във всичките му форми. С усилия и решителност октомври може да бъде трансформиращ и пълноценен за вас. Мнозина ще почувстват необходимостта да бъдат по-пестеливи и отговорни във финансовите си решения. Това е подходящо време да разширите връзките си и да бъдете отворени към възникващите възможности.

Има тенденция през този месец лесно да се дразните на хората около вас, дори и за най-малките дреболии. Овладейте импулсивността си, за да не влизате в караници без причина. Що се отнася иначе до любовта, образованието и пътуванията, Девите трябва да бъдат внимателни и да избират внимателно кога и как да се впуснат в нови преживявания. Усилията ви да бъдете честни и открити ще бъдат възнаградени с по-дълбоки отношения и истински връзки.

Везни – Скъпи Везни, октомври пристига, за да разшири хоризонтите пред вас. Месец, който подготвя и дава тласък за новия сезон. Започвате месеца със силен магнетизъм, но ще е необходимо да насочите цялата си харизма, за да съблазнявате това, което наистина искате. 

През първите две седмици ще бъде полезно да обмислите накратко миналите си преживявания, особено в емоционалната област. Това ще ви укрепи вътрешно и ще разберете по-добре какво искате да постигнете в бъдеще. Промените са склонни да продължат положително през последните две седмици, така че заемете позиции за сътрудничество, за да може потокът да продължи хармонично. 

Съобразявайте се с мненията на другите хора, бъдете внимателни в действията си и така ще бъдете по-оценени, освен че ще улесни подкрепата за реализиране на вашите идеи. Инстинктът ви ще бъде изострен, което увеличава шансовете за добри резултати във всичко, с което се захванете. 

Сатурн в Риби ще продължи да ви притиска и изтощава в ежедневието и работата ви. Нептун в Риби също в областта на здравето, ежедневието и работата понякога ще ви донесе реализация, а друг път разочарования и някои недоразумения.

Този месец носи много добри неща, но и някои трудности, главно в личната ви среда. Марс във вашия знак до средата на месеца е факт, който ще предизвика напрежение по въпроси, свързани с дома, семейството, личния живот и може би на моменти ще проявите нервност към познатите лица! В емоционален план обаче имате поводи да сте щастливи. Октомври се очаква да бъде освежаващ за вашите емоции, тъй като започвате да виждате някои ситуации по-ясно и има благоприятни комуникации, които ви стимулират. Ако сте необвързани (и не само), настроението за флирт се завръща с нова сила.

Скорпион – Скъпи Скорпиони, октомври носи доста стрес и умора в професионалния ви живот… Ще бъдете доста затрупани с работа, но и с проблемите, които вашите колеги създават. Опитайте се да направите по-добра организация и да работите според приоритетите. Искате да правите други неща и обстоятелствата ви принуждават да дадете предимство на други задачи, които вашата среда сега ви налага, това ви дезориентира и ви причинява силен стрес.

Случайното ускоряване на някои бизнес процеси ще бъде проблем за вас, така че е важно да завършите всичко, което е изостанало и евентуално да подобрите уменията, които са ви необходими, за да изчакате успешно предстоящите промени. Някои ваши инициативи и идеи биха могли да бъдат приети, което би трябвало допълнително да ви мотивира и да ви даде тласък. Упорствайте в намеренията си. Без значение колко други са ви спъвали. 

Есента ще ви служи като напомняне, че това, което някога е работило, може вече да не е ефективно, което сигнализира за необходимостта да коригирате рутината си. Относно здравето, избягвайте тежките физически натоварвания. Пестете енергията си. Създайте правилен баланс между работа и почивка. 

Вселената ви насърчава да покажете истинския си цвят на света. Ако сте във връзка, сега е чудесна възможност да покажете на партньора си своята уязвима страна и да говорите за чувствата си. Това може да ви свърже изключително. Планирайте кратко пътуване или повече излизания и дейности заедно, така ще съживите още повече връзката си. За несемейните това е насърчение да спрат да се преструват и да започнат да отварят сърцата си. По този начин бързо ще привлечете хората, които са ви нужни. Някои от вас може да бъдете привлечени от човек, който е зает/обвързан, затова бъдете много внимателни, не си усложнявайте живота.

Стрелец – Скъпи Стрелци, октомври идва извеждайки много аспекти на съществуването на преден план. Първоначално вятърът на промяната духа леко, предлагайки възможност да се насладите на малки лични и професионални победи. Ще бъдете особено страстни и енергични през този месец. Ще имате много енергия за постигане на целите си. 

Някои планове се изпълняват, но някои други ще трябва да бъдат изоставени. Има шанс да завършите или да сложите край на някакъв отдавна проточен проблем. Възможна е значителна подкрепа от хора, с които имате общи цели и интереси. В края на месеца ще има лунно затъмнение и за ваше добро е, да не да планирате сериозни дела за този труден период. Възможни са проблеми, грешки и конфликти с колеги. Бъдете предпазливи към всички и не вярвайте на ничии привидно добри намерения.

През втората половина на месеца, когато Марс влезе в Скорпион ще извади на повърхността много от вашите комплекси и фобии и може да ви тласне към мрачно или пасивно-агресивно поведение. Неговият тригон обаче със Сатурн в Риби може донякъде да балансира отношенията ви с близките и да въведе правила и граници, които ще ви бъдат от полза.

Ще трябва да обърнете повече внимание на приятелските си отношения и да се погрижите да се сближите с хората от вашето обкръжение, като същевременно ще имате и увеличени социални задължения. Животът на мнозина ще претърпи съществени промени.

Октомври за вашия знак се очертава да бъде епизодичен, но в същото време комуникативен с интересни събития в близкото обкръжение. Венера благоприятства вашия емоционален и социален живот, като същевременно ви носи разнообразие от интереси и срещи. Не забравяйте, че имате таланта да постигнете това, което искате, стига да сте се прицелили добре в него. 

Козирог – Скъпи Козирози, октомври ще бъде доста динамичен и наситен месец за вас. Направете съзнателни усилия да възприемете по-оптимистична перспектива и се опитайте да видите положителните аспекти на живота. Кариерата ви заема централно място, обещавайки значително развитие и възможности. Този месец е белязан от трансформиращи енергии, които ще прекроят професионалния ви път. Жадувате да направите нещо по-креативно и търсите начини за обновление. Първата половина на октомври може да донесе важни пробиви.

Благодарение на качествата ви като издръжливост, воля и увереност ще можете да получите желаното и да останете здраво стъпили на краката си. Що се отнася до активността и амбицията, те също са достатъчно. Във вашия 10 дом се намират Марс, Слънцето и Меркурий и мнозина ги очаква повишение и признание на професионалните ви амбиции. Добре е обаче да бъдете по-реалистични и да не си поставяте непостижими цели. 

Този месец инстинктите ви ще бъдат силни и неведнъж ще ви спасяват от неприятности и проблеми. Всичко трябва да е балансирано, без излишно напрежение. Във финансовия сектор остават висящи някои въпроси.

Здравословните ви перспективи за октомври предполагат, че имате потенциал да се насладите на по-добро физическо състояние в сравнение с предходните месеци. Важно е обаче да полагате съзнателни усилия за поддържане и допълнително подобряване на вашето здраве.

Октомври крие потенциал за уникални преживявания в романтичния ви живот. В емоционален план намирате начин да се разбирате с партньора си и да преодолявате препятствията. За необвързаните се предвиждат нови запознанства, така че не отказвайте покани и посещавайте повече социални мероприятия.

Водолей – Скъпи Водолеи, октомври започва с оптимизъм и добри новини, тъй като ще можете да планирате по-активни ходове. Разглеждайте този период като източник на лично прераждане, но го управлявайте реалистично. 

В работен план хороскопът за октомври предсказва високи постижения. Ще посветите повече време и усилия на работата, отколкото през предходните месеци. По-специално, ако търсите нова работа, ще получите много интересни предложения.

Октомври носи със себе си финансови възходи и падения. Въпреки че може да се окажете изправени пред неочаквани разходи, като например необходимост от смяна на счупен уред, има добри новини. Стар дълг, за който сте забравили, може неочаквано да се върне при вас. Въпреки че изкушението да се поглезите е голямо, важно е да останете в рамките на бюджета си. Сега повече от всякога е важно да следите финансите си, да избягвате импулсивните разходи и да спестявате за бъдещето.

Може да сте склонни да се тревожите за малки проблеми, които в действителност не са толкова значими. Спортуването, освобождаването от негативната енергия и спазването на балансирана диета ще ви помогнат да се чувствате в отлична форма. Като цяло здравето ви ще бъде добро и емоционалното ви благополучие ще бъде от полза. Не подценявайте силата на социалната и обществена подкрепа за цялостното ви здраве. Комуникацията е ключова за вашето благополучие през този месец. Поддържането на тесни връзки с близките ви и споделянето на преживявания, емоции и смях ще ви помогне да държите стреса и тъгата далеч. Физическите дейности с приятели или семейство, като разходки на открито или други съвместни дейности, също могат да помогнат за подобряване на настроението и укрепване на тялото ви. 

Месецът е пълен с потенциал и нови възможности. Дори ако сте потънали в работа, винаги има възможност за романтична искра. За Водолеите, които има връзка интимността ще се задълбочи със споделянето на чувства и преживявания.

Риби – Скъпи Риби, октомври се характеризира с енергия, която ви тласка към разширяване и растеж. Ще можете да продължите напред в предлагането на креативни решения за всякакви проблеми, които имате. Не се фокусирайте много върху бъдещето – помислете по-добре какво можете да направите тук и сега.

През октомври ще имате какво да мислите и да преосмисляте. Звездите ви дават възможност да погледнете отново познатите неща и да преоцените житейските си приоритети. С Марс в Скорпион през втората половина на месеца ще бъдете мотивирани да изследвате нови дейности и да търсите нови начини да се свържете с хората около вас. Ако сте необвързани, помислете за разширяване на хоризонтите си, като участвате в социални дейности като клубове, курсове. Ако сте във връзка, от решаващо значение е да отделите време за половинката си, въпреки вашите отговорности и ангажименти. Не забравяйте, че отношенията процъфтяват с качествено използвано време и внимание.

Въпреки че е от съществено значение да балансирате разходите и спестяванията, понякога да си позволите малко удоволствие може да има положителен ефект върху вашето самочувствие и емоционално благополучие. Само не забравяйте да не прекалявате и да не правите излишни покупки.

Сезонният преход може да ви направи по-чувствителни към вибрациите около вас и потенциално да понижи настроението ви. Може да преживеете моменти на ниско самочувствие или спад на мотивацията, но е важно да не позволявате на тези временни чувства да ви съкрушат. Добре ще постъпите да забавите малко темпото. Научете се да си давате почивка. Включването на практики като йога, отпускането чрез релаксация, прекарването на качествено време с любимите хора и освежаващи разходки ще ви помогне да поддържате нужния баланс и самочувствие.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.