И мъжете ще могат да раждат деца

томас

Томас Бийти

Изследователи от Калифорния заявиха официално, че мъжете ще могат да износват и да раждат деца.

По думите на Карин Чунг, репродуктолог от университета на Южна Калифорния, при правилно проведена хормонална терапия и при успешна трансплантация на матка в тялото на мъжа силният пол ще получи възможност да износва и да ражда деца.

Дълго време учените не умееха да присаждат матка, но сега такава операция е станала реалност. Най-сложната процедура при това е трансплантацията на ембриона в присадената матка.

Едновременно с хормоналната терапия обаче възниква въпросът, от какъв пол ще бъде оперираният след всички процедури.

Най-популярният известен случай на науката е този на мъжа, износил и родил дете – историята на Томас Бийти. Томас е транссексуален и в миналия си живот е бил доста известно момиче фотомодел.

Той си направил операция по смяна на пола, но тъй като неговото момиче било безплодно, се възползвал от старите заслуги на своето тяло и родил детето вече като мъж.

Сменяйки пола си, Томас предпочел да остави женските си полови органи, затова ембрионът му бил присаден през вече съществуващо влагалище.

инфо: curious.actualno.com

Вижте още: 

75-ГОДИШНА МАРОКАНКА ИЗУМИ ЛЕКАРИТЕ, СЛЕД КАТО СЕ ОКАЗА, ЧЕ ЦЕЛИ 46 ГОДИНИ Е БИЛА БРЕМЕННА (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.