Миенето на чинии преборва стреса

Миенето на чинии действа успокояващо и е един от добрите начини да преборим стреса, установиха учени, цитирани в изданието „Саутърн ливинг“.

Екип от университета във Флорида провел тестове със студенти. Двадесет и пет процента от петдесетте участници показали повишени умствени показатели и 25 процентно намаление на стреса, след като прочели на глас детайлни текстове от наръчник за правилно миене на чини. Студентите, които не възпроизвели споменатите пасажи, се представили по-зле по същите показатели, твърди авторът на проучването Адам Хандли.

Изчетените параграфи касаели как чиниите трябва да бъдат измивани една по една при максимална концентрация на вниманието.

инфо: novini.bg

Вижте още:

42 лесни начина да победите стресa

Ето няколко хобита, благодарение на които да забравите за стреса

Този метод ще помогне на мозъка ви да работи по-добре под стрес

Нетрадиционен начин за намаляване на стреса

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.