Останки от тайнствено морско същество озадачиха хората в Нова Зеландия

Жителка на град Крайстчърч в Нова Зеландия е намерила останките от необикновено създание на плажа, съобщава местният вестник The New Zealand Herald.

Хана Мери е открила скелет по време на почистването на плажа след буря. Първоначално тя го е взела за пластмасова опаковка, но след внимателна проверка е осъзнала, че това са останките на животно.

„Отначало си помислих, че това е някакъв пришълец, и бях повече от изненадана“.

На снимките на животното, които жената е качила във „Фейсбук“, за да може потребителите да помогнат за идентифицирането на създанието, може да се види скелет с дълга опашка и два израстъка от двете страни, върху крилата на което има нокти, а в устата – остри зъби.

Много потребители са предположили, че скелетът може да принадлежи на скат.

Догадките на потребителите са били потвърдени от ихтиолога Малкълм Франсис от Националния изследователски институт за водите и атмосферата на Нова Зеландия. Според него останките принадлежат на мъжки скат, който принадлежи към вида Dipturus nasutus – това са хрущялни риби с дължина под един метър, които обитават умерените води в източната част на Индийския и югозападната част на Тихия океан.

Международният съюз за опазване на природата е определил статута на вида като „застрашен“.

инфо: news.bg

Вижте още:

Иван Иванов: Разполагам с доказателства за 57 извънземни, дошли на Земята!

Заснеха мистериозно същество в дълбините на океана

Робот откри на дъното на Тихия океан гигантски следи от двулапо същество (СНИМКИ)

Русалката от цирка на Финиъс Барнъм! Всички се питат какво е това

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.