Черна магия на 2300 години е била открита при разкопки в Атинската агора

Изображение: pixabay.com

Черна магия на 2300 години е била открита при археологически разкопки в Атинската агора, съобщава турската частна телевизия НТВ, предава БТА.

Магията се е съдържала в древен глинен съд, върху който били изписани имената на 55-има души, които трябвало да бъдат стигнати от проклятието. Съдът, намерен при разкопки през 2006 г., съдържал глава и крака на кокошка.

Според учените използването на кокоши крака е било обичайна практика при древните магии, които имали за цел да предизвикат парализиране на жертвите.

Джесика Ламонт от Йейлския университет, която е автор на статията за глинения съд в сп. „Хеспирия“, смята, че е възможно причината, поради която е била направена магията, да е съдебен спор или борба за надмощие.

източник: novini.bg

Вижте още:

Истинският замък Франкенщайн – средище на вещици и черна магия

Какво ще намерите в матрака, ако някой ви е направил магия за любов

Магията: наистина ли всички вярваме в нея?

Прозорците притежават скрита магия. Ето как да я активирате

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.