10 въпроса, на които винаги сте искали да знаете отговорите

8

Тук ще ви разкрием всичките мистерии на живота!

1. Защо лепилото не залепва по вътрешната страна на шишенцето?

В повечето случаи, лепилото трябва да си взаимодейства с въздуха, за да се втвърди.

2. Как се нарича мъжката балерина?

Мъжът, танцуващ балет, не се нарича балерин, а балетист.

3. Защо в края на някои книги има празни страници?

Причината е, че книгите обикновено се печатат от големи листове хартия, които се делят на 8, 16 или 32 листа. Празните страници са останалите до това число.

4. Защо булчинските рокли са бели?

Булчинската рокля е можела да бъде всякакъв цвят – просто най-хубавата рокля, която жената е притежавала. Бялата рокля се е наложила след като кралица Виктория я популяризира през 19-ти век със своята сватба.

5. Защо американците наричат спорта си футбол, след като не ритат топката?

Американският футбол е произлязъл от ръгбито, което пък е дошло от футбола, който познаваме ние. От там и връзката с името, макар правилата да са се изменили до толкова, че играчите вече не ритат топката, а я хвърлят.

6. Защо на слънцето кожата потъмнява, а косата изсветлява?

И в двата случая слънцето унищожава меланина, пигмент в кожните клетки. Но ключовата разлика е, че косата е съставена от мъртви клетки, а кожата ви е жива. Меланинът остава унищожен в косата ви и тя изсветлява, докато кожата произвежда нов меланин, който замества изгубения пигмент.

7. Защо небето е синьо?

Morkadis

Слънчевата светлина се състои от всички цветове на дъгата, но земната атмосфера разпръсва синята светлина от останалите цветове и небето изглежда синьо.

8. Откъде идва песничката „Happy Birthday to You”?

Мелодията идва от песента „Good Morning to All”, която е написана и композирана от Пати Хил и Милдред Джей Хил през 1893г. Мелодията и текстът на „Happy Birthday to You” са регистрирани като запазена марка през 1935г от The Summer Company. Престън Уер Орем и Р.Р. Форман са записани като автори.

9. Защо казваме „панталони“ в множествено число, след като са само едни?

Едно време, панталоните са шити от две части, по една за всеки крак. Множественото число на думата се е запазило дори след като панталоните вече се шият от едно парче плат.

10. Къде отиват мазнините, когато отслабнете?

Мастните ви клетки се свиват, докато излишната енергия, складирана в тях, се използва за генериране на топлина и остатъчни продукти като вода и въглероден диоксид. Буквално уринирате, изпотявате и издишвате мазнините си.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.