10 серийни убийци, които никога не са били заловени

убиец

От векове се разказват зловещи истории, превърнали се в легенди на местния фолклор, описващи злощастията на жертви, намерили края на своята участ от личности, които не се вписват в обществения стандарт.

Но въпреки че хората им поставят стряскащи псевдоними, истинската самоличност на тези убийци остава загадка и до днес.

От световно известните Джак Изкоромвача и Зодиака до по-малко известните – Чудовището от Флоренция и Кливландския касапин, те пленяват нашето въображение и достигат до най-страшните ни кошмари.

1. Джак Изкоромвача

Световно известният сериен убиец от Уайтчапъл, добива своята медийна популярност с псевдонима „Джак Изкоромвача“ през 1888 година. Въпреки че не е първият сериен убиец, той се превръща в най-известния сред тях. Съществува спекула, че „Джак Изкоромвача“ е измислен от пресата, която подтиква последвалата вълна от убийства. Полицията получава множество писма от различни хора, твърдящи, че те са извършителите на тези престъпленията, някои от които дори придружени с части от човешки органи.

2. Зодиак2

Зодиак е псевдоним на сериен убиец, оперирал в Северна Калифорния. Има 5 потвърдени жертви и около 28 предполагаеми, които полицията му приписва. Някои от неговите жертви са четирима мъже и три жени на възраст от 16 до 29 години. Убиецът става известен със своите криптограми. Той използва няколко кода за шифроване, като за всяка буква разполага с няколко различни символа. Така в една дума, две едни и същи букви могат да имат различни символики. Само една от четирите му криптограми е разбита, останалите затрудняват дори и най-добрите криптолози на ЦРУ.

3. Нощният преследвач3

Нощният преследвач е медийният псевдоним на серийния убиец и изнасилвач от Южна Калифорния. Полицията свързва убийствата на повече от 12 души и над 50 изнасилвания в периода от 1979 до 1986 година с един предполагаем извършител. След като нощният преследвач извършва тези убийства, той така и не бива заловен. Полицията задържа няколко заподозрени извършители, но те са освободени следствие на ДНК тест или алиби. Накрая ФБР предлага награда от 50 000 долара за неговото задържане.

4. Брадварят от Ню Орлиънс

Брадварят е сериен убиец, който извършвал своите нападения в района на Ню Орлиънс и Луизиана през 1918 и 1919 година. Полицията приписва на един извършител седем жертви и още толкова ранени, поради сходните белези на тези престъпления. Както името на убиеца предполага, жертвите обикновено са били нападнати с брадва, която често е била на самите тях. В повечето случай убиецът е влизал през задната врата, като я разбива и след това извършвал нападението.

5. Серийният убиец от Лонг Айлънд4

Серийният убиец от Лонг Айлънд или изнасилвачът от Craiglist е американски сериен убиец, за който се предполага, че е извършил межди 10 и 16 убийства в района на Оушън паркуей. Първата жертва е открита през 1996 година, а последната – през 2016 година. Полицията се опасява, че убиецът се е активизирал след шест годишно мълчание.

6. Убиецът фантом

Morkadis

Мистериозните убийства на Убиеца фантом разклащат из основи малкото южняшко градче Тексаркана през 1946 година. Убиецът извършва осем престъпления за 10 седмици от 22 Февруари до 3 май. Обичайните жертви на Убиеца фантом са били младите влюбени двойки, паркирали в края на усамотен селски пъп, търсещи уединение.

7. Кливлъндският касапин

Кливлъндският касапин или още известен като Лудият касапин е сериен убиец, които оперира в околностите на Кливлънд през тридесетте година на 20 век. Официалният брой на жертвите му е 12, въпреки че скорошните изследвания свидетелстват за поне 20 жертви. Тъй като никой не се е измъкнал от Лудия касапин, полицията не разполага с неговото описание, което прави откриването му изключително трудно.

8. Чудовището от Флоренция5

Чудовището от Флоренция, по-известен сред местните жители на Флоренция като Ил Мостро (ll Mostro), в буквален превод – Чудовището, е псевдонимът на сериен убиец, който убива повече от 14 души. Той е активен през периода от 1965 до 1985 г., като неговите жертви са предимно двойки. Полицията разпознава един и същ модел на местопрестъпленията и по този начин свърза убийствата с четирима мъже. Те биват арестувани и задържани, но след като убийствата продължават, полицията ги освобождава. Днес, властите все още нямат представа кой може да е мистериозният убиец от Флоренция.

9. Убиецът на червенокосите

Убиецът на червенокосите е медийният псевдоним на сериен убиец, който прави своите удари в Тенеси, Арканзас, Кентъки, Мисисипи и Пенсилвания. Псевдонимът му е приписан от медиите поради зачестилата вълна от убийства на червенокоси жени, които имат сходни белези по между си. Смята се, че убийствата започват през 1978 година и продължават до осемдесетте години на 20 век, но има предположения, че стигат чак до 1992 година. Властите не знаят колко са възможните извършители или колко могат да са техните жертви.

10. Убиецът от Остин6

Убиецът от Остин е псевдонимът на сериен убиец, който събужда спящия Тексаски град Остин през 1884 и 1885 година. Последвалата серия от осем жестоки убийства на жени се свързват с него. Оръжието, по което полицията свързва осемте случая е една брадва, което придава на убийствата особено жесток привкус. Местопрестъпленията представят характера на серийния убиец Джак Изкоромвачът, а събитията се случват три години преди убийствата на известния убиец от Уайтчапъл. Нещо повече – в книгата „Джак Изкоромвачът: Американската връзка“, Шърли Харисън твърди, че Джак и Убиецът от Остин са всъщност един и същ човек.

инфо: 10te.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.