10 теории за смъртта (част 2)

душа

продължение от част 1

5. Събуждаме се

Може да звучи като нещо от ситком от 80-те, но животът може да е просто сън.

Една такава вероятност е, че „истинското“ ви тяло е в дълбок сън. Това може да е по различни причини – може би сте на междузвезден полет или сте избрали да ви събудят в далечното бъдеще. Сънят е просто нещо, което да поддържа ума ви активен. Може би ще се запитате защо някой би си избрал толкова скучен и обикновен живот, който да сънува? Вероятно това ви държи заспали, но е достатъчно, за да останете активни. Когато умрете, истинското съзнание се събужда и сънят свършва. А какво става, когато и това съзнание умре? Няма как да предположим, защото може дори да не сте човек.

Друга вариация на тази теория е, че сме просто сънищата на по-висши същества. Те са толкова развити, че могат да създават нашата реалност само чрез сънищата си. Краят на нашия живот идва, когато се събудят.

4. Репрограмират ни

матрица

Животът може да е просто една компютърна симулация. Може би съзнанието ни е програмирано и животът се разиграва като в една компютърна игра или програма.

Ако симулацията е нашето съзнание, умираме когато приключи. Или започваме нова симулация, в която повтаряме живота си или водим напълно различен такъв. Зависи от този, който пуска симулацията.

3. Смъртта е илюзия

Хората имат уникална перспектива, що се отнася до времето. За разлика от всички други земни (а може би и извънземни) същества, ние отмерваме времето и усещаме как то преминава, секунда по секунда. Това е праволинеен процес, който върви само в една посока.

Това обаче е само наше възприятие. Времето е човешко изобретение и останалата част от вселената може да не работи по този начин. Може би всичко, което вече се е случило и предстои да се случи, съществува някъде, просто не можем да го видим. Все едно реалността е кино лента, а съзнанието е светлината, която прожектира образа на екрана. Когато кадърът не е пред светлината, това не означава, че той не съществува.

Какво означава смъртта в този случай? Тя е илюзия, защото никога не умираме. Съществуваме винаги и навсякъде, но не го осъзнаваме, заради начина, по който възприемаме времето.

2. Вече сме мъртви

Morkadis

смърт

Би било доста тъжно, нали?

Тази теория се доближава до предишната – според нея сме едновременно живи и мъртви. Може би нямаме живот, докато не умрем. Смъртта започва процес, който ни кара да изпитаме живота. Както когато пишете инструкции на компютър и накрая натиснете „Enter“. Може би вече сме живели, но не сме изпитали всичко, докато не сме умрели. Този процес може да ни се струва доста дълъг, но всъщност да е само милисекунда.

1. Всичко е възможно

Единственото известно за смъртта е, че не сме сигурни какво точно се случва след това, което означава, че всичко е възможно. Според теорията на мултивселената, има безкрай на брой реалности и в тях може да се случи всичко. Това означава, че в една вселена може да се прераждаме, в друга да отиваме в рая, а в трета да възкръсваме като зомбита и т.н.

Най-шантавото е, че не е задължително смъртта да е еднаква за всички. Може би с всеки човек се случва нещо различно, след като умре. Вероятно никога няма да разберем, докато не се върнем от смъртта.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още: 

КВАНТОВАТА ТЕОРИЯ ДОКАЗВА, ЧЕ СЪЗНАНИЕТО СЕ ПРЕХВЪРЛЯ В ДРУГА ВСЕЛЕНА СЛЕД СМЪРТТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.