13 мистерии, достойни за Холивуд (част 1)

На хората е присъщо да търсят отговори и да се опитват да обяснят и най-мистериозните обстоятелства. Като интернет потребители, усещаме нуждата да кликаме на милион публикации на ден, всяка по-шантава от предишната, шокираща ни с някаква зловеща история за неразрешена загадка. Това може да е малко натоварващо, затова решението би било Холивуд да адаптира тези истории във филми. Така поне ще ни изкарат акъла подобаващо.

Полийн Пикард

2

През 1922г, 2-годишната Полийн Пикард изчезва от семейната ферма в малко френско село. Тъкмо когато родителите й изгубват всякаква надежда, тя е открита на 300км от там. Странно, но Полийн не разпознава родителите си, но те и съседите им я идентифицират.

Всичко изглежда наред, докато месец по-късно един от съседите не открива прилежно сгънати дрехи до осакатен труп близо до имота на Пикард.

Дрехите са тези, които Полийн е носила в деня на изчезването си, а до обезглавения труп се намирал черепа на неизвестен възрастен мъж (лицето му било изядено от лисици). Още по-странно, черепът и трупът изглежда са били поставени близо до дома на Пикард след обстойното претърсване на района.

Дали трупът е бил на Полийн или не, на кого е бил черепът и кое е било момичето, заживяло със семейството, остава загадка и до днес.

Сигналът Уау!

Ако мислите, че работата за организацията SETI звучи като най-готиното нещо на света, грешите. Питайте Джери Иман, който е прекарвал повечето си дни слушайки радио сигнали от телескопа Голямото ухо, който е насочен към дълбокия космос.

Записвал е числа, слушал е вселената и е чувал едно голямо нищо. Поне до 15 август 1977г, когато получава 72-секунден сигнал. Той е мощен и звучен… и всичко сочи, че е с извънземен произход. Джери записва откритията си, огражда ги и изписва „Уау!“ до тях.

Звукът никога не е обяснен, нито чут отново, но учените са съгласни, че ако е дошъл от извънземни, то те са напреднала цивилизация, разполагаща с технология много по-развита от тази на Земята.

Зелените деца от Улпит

3

Мистерията, която е документирана през 12-и век и е оцеляла до днес, трябва да бъде вземана с известна доза недоверие, но това не означава, че историята е просто легенда. Случилото се е следното: момче и момиче са открити в капан за вълци близо до село в Съфолк. Те носели странни дрехи, не говорели английски и имали зелена кожа.

Макар момчето да умира малко след като се местят в Улпит, момичето научава английски и по-късно разказва, че са били брат и сестра от подземния град Земята на Сейнт Мартин, където царял вечен полумрак и всичко било зелено.

Morkadis

Отравянето с Тиленол в Чикаго

4

Нерационалните страхове на всеки, боящ се да не бъде отровен от непознат, се сбъдват през есента на 1982г в Чикаго. Започва се с 12-годишната Мери Келерман, която взема свободно продавания Тиленол за настинка. Умира от отравяне с цианид: същото, което убива още шестима, закупили Тиленол по същото време.

Най-ужасяващото е, че това не са инциденти. Смъртоносните шишенца са произведени в различни заводи, което означава, че някой умишлено е сложил отровата в тях, в магазина или вкъщи, след което ги е върнал. Виновникът никога не е заловен.

SOS сигналът на Уранг Медан

5

Юни 1947г. Всички кораби край Малайзия прихващат SOS сигнал. Той идва като морзов код и е чут от американски, британски и холандски постове, а накрая е проследен до товарния кораб Уранг Медан. Съобщението гласи следното: „Всички офицери, включително капитанът, лежат мъртви. Вероятно целият екипаж е мъртъв.“ Последните думи преди да настъпи тишина са просто „Аз умирам“.

Когато американският кораб Сребърна звезда открива и се качва на Уранг Медан, там откриват трупове на всяка палуба, всеки с изражение на пълен ужас. Докато корабът е издърпван обратно към сушата, той необяснимо се запалва, избухва в топка от пламъци и потъва на дъното на океана, отнасяйки загадката със себе си.

Плажовете на отрязаните крака

Няколко плажа в Салийско море в Британска Колумбия и Вашингтон са известни с това, че там многократно са намирани изплували човешки крака. От 2006г. когато е намерен първия крак, досега в региона са открити общо 20, без никакво обяснение.

Макар пет крака от четирима души да са идентифицирани, останалите са неизвестно чии. Още по-странното е, че това се е случвало относително редовно повече от десетилетие, а има данни, че се е случвало също през 1914 и 1887г.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

10-те най-премълчавани и пренебрегнати мистерии от световната история

Седем от най-големите мистерии, за които до ден днешен никой не може да даде обяснение

Това са най-странните места в България, обвити в мистерии

Мистерията около близначките Полък удивява и днес

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.