Откриха 15-сантиметров скелет, който не прилича на човешки (галерия)

В пустинята Атакаме в Чили, беше намерен много странен и изключително малък скелет. Находка показва множество аномалии, включително череп, приличащ на извънземен с много високо чело и 10 ребра вместо 12. Дължината му е едва 15 сантиметра.

Гари Нолан, професор по микробиология и имунология в Станфордския медицински университет и неговите колеги са изследвали мумифицираните останки с помощта на фотографии с висока резолюция, рентгенови снимки, компютърна томография и ДНК анализ. Изследователският екип е искал да разбере дали състоянието на скелета се дължи на някаква рядка деформация, възрастта на която е починал организмът и дали скелетът е човешки, на някакъв друг южно-американски примат или дори извънземен.

Резултатите от ДНК анализа показали съответсвие с нашия биологичен вид и в крайна сметка се е оказало, че скелетът е човешки. Направено било и изследване на генетичния материал в митохондриите, частта на клетката, отговаряща за производството на енергия, тъй като той се предава непроменен от майката на детето. Тази проверка показала, че майката е била от индиански проиход, типичен за района.

Също така било установено, че става дума за преждевременно роден плод, а това, което е най-озадачаващо, е изключително високия брой аномалии, които не могат да бъдат обяснени с нито едно познато заболяване или дефект.

Това не е първият случай, когато останки, приличащи на извънземни, са били изследвани от науката. Преди време множество детски черепи с извънземни пропорции били открити в десет-вековно гробище в Мексико. Изследователите тогава изразили хипотезата, че главите на децата нарочно били увивани с цел да се причини деформацията – практика, която по това време явно е била популярна в Централна Америка.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар
  1. Анонимен 11 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.