18 мисли за нов старт в живота…

щастие

Лари Уингeт е професионален мотивационен лектор и автор. Той презентира себе си като запазена търговска марка – „Питбула на личностното развитие” и „Единственият в света дразнещ лектор”.

Той не смекчава думите нито по време на своите лекции, нито в книгите си. Лари показва студената грозна истина по предизвикателен и забавен начин. И вярва, че хората наистина искат да чуят истината.

А вие?

1. Мнозина вярват, че това, което имат, просто е „тяхната съдба“. Те си мислят: „Това са картите, които са ми раздадени, и трябва да играя с тях.“ Не, не трябва. Хубавото на живота е, че винаги можеш да откажеш да изиграеш ръката, която имаш, и да поискаш нови карти. А най-хубавото е, че ти си този, който раздава. Може просто да си дадеш цяло ново тесте.

2. Дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна? На кого му дреме! Същественият въпрос е дали онова, което е в чашата, утолява жаждата ти. Понякога познатото позитивно отношение към живота действа, друг път се налага малко отрицание, за да промениш нещо. Използвай онова, което ти върши работа!

3. Когато се издъниш, признай си, постарай се да се поправиш и пак се залавяй за работа.

4. Ако нещо звучи прекалено добре, за да е истина, най-вероятно не е истина. Не се поддавай на неща, които звучат прекалено добре. Ти едва ли си специално избран. Не съществува нигерийски принц, който притежава десет милиона в банката и има нужда само от две хиляди долара, за да ги освободи от сметката си, и ако му помогнеш, ще ги сподели с теб. Нима хората наистина се връзват на такива неща? Защо? Защото искаме да вярваме, че има и други неща, освен работата, които ще ни направят богати.

5. Животът не се гради върху трябва и не трябва, а върху ЩЕ и НЯМА.

6. Ако не си харесваш живота и решиш да обвиниш някого, има само едно място, на което да отидеш: пред огледалото.

7. Хората се егоисти. Осъзнай го, приеми го и се постарай да се пригодиш възможно най-добре.

8. Очаквай най-хубавото. Бъди подготвен за най-лошото. Хубаво или лошо – бъдещето те очаква.

9. Не приемай лично простотията на простаците. Тя не е насочена против теб. Те са си такива.

10. Забрави за думата „късмет“. Късметът е комбинация между възможност и подготовка. Подготвен ли си да се възползваш от предоставените ти възможности? Не? Тогава не очаквай да ти върви.

11. Понякога светлината в края на тунела е от приближаващия влак. Понякога зад тъмния облак се крие торнадо, а не лъч надежда. Хей, господин Оптимист, я се стегни! Свали розовите очила и слез на земята. Набий си в главата, че животът е гаден и че от теб се иска яко бачкане, за да го оправиш!

Morkadis

12. Не бъди дребнав – адски противно е. Наистина ли е важно дали пастата за зъби се изстисква от края, или от средата? Когато си в ресторанта с компания, има ли значение кой е ял десерт и кой не – просто си поделете сметката и се преместете в бара.

13. Не се оплаквай и не хленчи. Така или иначе никой не иска да слуша досадното ти мрънкане, хората си имат собствени проблеми за разрешаване.

14. Определи причината за стреса си. Ето какво съм научил за стреса и за причините му: Стресът се предизвиква от факта, че знаем какво е правилно и въпреки това постъпваме погрешно.

15. Каже ли ти някой „ще се опитам да го направя“, спокойно може да се обзаложиш, че няма да го направи.

16. Ако нямаш нещо съществено за казване, мълчи. Не дрънкай празни приказки само защото ти е приятно да се слушаш.

17. Успехът е процес на елиминация. Елиминирай деструктивното си поведение, за да освободиш място за градивното.

18. Имай високо самочувствие. То привлича като магнит. Жените адски си падат по него. Мъжете го обожават.

От книгата „Не бъди идиот! Не се прецаквай сам!“

инфо: gnezdoto.net

Вижте още:

Методът на Робин Шарма за прогонване на негативните мисли

20 признака, че се справяш по-добре, отколкото си мислиш

Не се бори с лошите мисли, замести ги

ДНК възприема човешката реч и мислите. Всяка произнесена дума е като генетична програма

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.