5 изкуствено създадени домашни любимци

Всички знаем, че чрез избирателен разплод човекът може изкуствено да засили определени характеристики в животните и растенията в рамките на дълъг период от време. Малко обаче знаят, че няма абсолютно никаква нужда от това и главният мотиватор обикновено  е – „Помислих, че ще е забавно.”

1. Котка манчкин

1

Котките се свързват с умения и подвижност. Дакелите – не толкова. Така на някой му хрумнала идеята да се възползва от естествена аномалия и да си създаде анти-котка, приличаща повече на дълъг кренвирш с козина. Така преди 20 години се родила породата манчкин.

2. Цихлида-папагал

2

През 80-те години Тайван ги разработва специално за пазара на домашни любимци, на който по онова време също като в музикалния бизнес, се ценяха най-вече ярките цветове и генетическите аномалии. Папагалените цихлиди притежават не една, а няколко мутации, като например деформирана уста, която им пречи да дъвчат, изкривен гръбнак и нарушения в плавателния мехур.

3. Пули

3

Вече има породи, които не се скубят и изискват много малко грижи, като дори хората с алергии нямат проблем с тях.

Преди 1000 години унгарците са създали тази порода, за да я използват като аларма против мечки – по онова време кучетата всъщност са изпълнявали различни задачи. Голямата им козина е с цел да издържат на студеното време, но не се заблуждавайте – под нея се крие доста енергична и акробатична порода. В общи линии кучето изглежда като епична експлозия всеки път когато скочи във въздуха.

4. Око мехур

4

Били са нужни години внимателно изследване, избирателно развъждане и генетични експерименти, за да се създаде най-глупаво изглеждащата риба в света.

Тази специална златна рибка, наистина е необикновена. Тя е много крехък вид, дори в най-пазените аквариуми. Другите риби постоянно я закачат и всяко остро нещо е пряка заплаха за тези подути бузи.

Но какво пък, всичко това си струва, защото няма никоя друга риба на планетата, която да изглежда сякаш не знае, че може да плува – панически задържаща дъха си под водата, като герой от анимационно филмче.

5. Корейски мастиф

5

Докато другите страни по света създават породи заради тяхната лоялност, поза и умения, корейците всъщност залагат на способността на кучетата да гонят призраци (корейски шапшал) или това да нямат лице, като при корейския мастиф.

Специалните качества на тази порода са да изглежда сладко и да се бръчка неконтролируемо. Нещо, което ги отличава е, че тези кучета „са много мързеливи”.

Morkadis

Корейският мастиф е най-тежкото куче в Северна Корея, достигащо до 85кг. И понеже за повечето хора голямото куче се равнява на страшно куче, корейците обикновено го използват като куче пазач. Работа, която очевидно не е за него, защото то е изключително мързеливо, мило и има зрително поле достигащо до носа му.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.