7 опасни неща, които те връхлитат, ако игнорираш потенциала си

щастие

Отказвайки да признаем истинския си потенциал, с течение на времето това може да доведе до някои отрицателни последици върху живота ни. Историята познава много примери за лични успехи, но за съжаление, много повече са примерите за провалени съдби и разбити мечти.

Запитвали ли сте се колко от хората, които познавате, живеят по начина, по който се очаква – университет, добра работа, успешен брак, прекрасна къща…

И колко от нас просто работят, за да получат заплата и да имат шанса за някакво забавление през уикенда. И през цялото време има едно гласче, което ни казва, че трябва да имаме по-висока цел и можем да се справяме по-добре…

Трябва ли да слушаме това гласче? Или да продължаваме да си пазим стереотипите? Оказва се, че с игнорирането на по-високите цели идват много отрицателни последици за нашето лично благосъстояние, отношенията с хората и, разбира се, работата.

Ето какво може да стане, ако пренебрегваме истинския си потенциал:

1.ЩЕ ЗАГУБИТЕ ЗАВИНАГИ ИНТУИЦИЯТА СИ!

Някои я наричат „вътрешна мъдрост“. Но както и да я наричат, тя е много важна за постигане на уникалните цели в живота. Хората, които са в хармония с „вътрешния си глас“, са в състояние да набележат своите цели и да улучват правилния избор.

За съжаление, с течение на времето много от нас започват да отхвърлят своя „вътрешен глас“ като ирационален, защото ни призовава да излезем от зоната на комфорта или да тръгнем по пътеки, които са в противоречие с това, което хората около нас очакват. Най-често интуицията ни казва да нарушим статуквото, а много от нас не възприемат подобен съвет. Логично, в някакъв момент от живота ни, тя – интуицията, спира да ни насочва. Внимание! Когато това се случи, животът става много по-труден, объркан и несигурен.

Добрата новина е, че винаги може да възстановим отношенията си с този „вътрешен глас“, но това отнема време.

2. ПРИВЛИЧАТЕ НЕГАТИВНИ ХОРА, ОТНОШЕНИЯ И ЕНЕРГИИ!

Една от ползите на силната интуиция е способността да разпознаваш намеренията на другите. Затова нерядко ни се случва да си мислим за някой (не)познат, че има нещо, което ни притеснява в него, без да можем да обясним какво точно.

Това е един от многото случаи, когато търсим помощ от вътрешния си глас. Иначе има опасност да позволим хора с отрицателни намерения да нахлуят в живота ни и да направят големи бели.

3. ДРУГИТЕ ИМАТ КОНТРОЛ ВЪРХУ ВАС!

Много от нас живеят заради другите. Всичко започва в семейството, когато се стараем да спечелим одобрението на родителите си, след това – на приятелите си и кръга от познати, а после – на съпруга/съпругата, партньора, шефа, колегите…

Morkadis

Ако сте попаднали в този капан, значи сте предали властта и контрола върху собствения си живот в ръцете на други хора, на които дори може да не им пука за вас.

Освен това, прекомерната загриженост за мнението на другите проваля способността ви да взимате решение. А когато вашата преценка е размита от становищата на всички останали, е много по-трудно да намерите цел в живота.

4. НЕ МОЖЕТЕ ДА ВЗИМАТЕ РЕШЕНИЯ!

Когато търсите постоянно одобрението на другите, това е знак, че сте загубили доверието в себе си и в собствената си преценка. Когато загубите това доверие и тази сигурност относно вашите цели и стремежи, е почти невъзможно да взимате правилни решения. И дори да се появи някаква възможност, вие ще я пропуснете, заключени в навиците си и сред очакването на одобрение от другаде.

5. НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРОЩАВАТЕ ГРЕШКИ – ВАШИТЕ И ТЕЗИ НА ДРУГИТЕ!

Хората, загубили връзка с истинския си потенциал, са склонни да обвиняват другите за липсата на постижения. Това ги освобождава от всякаква отговорност за достигане до истинския им капацитет, оставяйки ги с отрицателни чувства не само към собствените си недостатъци, но и към слабостите на другите.

6. ЛОШИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ!

Ако нямате ясни цели в живота, няма как да знаете какво искате от една връзка. Тази липса на яснота може да отнеме месеци или дори години за връзка, която е не просто неподходяща за вас, а направо вредна.

Най-щастливата връзка е, когато и двете страни знаят какво искат от живота. Те са достатъчно сигурни в себе си, за да могат да бъдат щастливи и сами, ако е необходимо.

7. БУДНИ ПРЕЗ НОЩТА И НЕЩАСТНИ ПРЕЗ ДЕНЯ!

Естествено, че има последици, когато цял живот си пренебрегвал интуицията си или си правил това, което другите искат, живял си от заплата до заплата, без ценности.

Без убеденост във вашите житейски цели или решения, ще се окажете в ситуация, в която постоянно гледате назад и се чудите какво би станало, ако…

Тези съмнения и съжаления ще ви измъчват, ще ви държат будни през нощта и нещастни през деня, ще унищожат вашето чувство за благодарност и задоволство. Не го допускайте!

За автора: Реймънд Стоукс се занимава с дигитален маркетинг, интересува се от личностно развитие и придобиване на нови умения и е автор в essay-writing-place.com

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.