8 мистериозни изчезвания, които остават неразкрити и до днес (част 2)

3

Майкъл Рокфелер

продължение от част 1

Това, което прави едно мистериозно изчезване дори още по-интригуващо е фактът, че след него остават озадачаващи улики или пък се появяват следи, които хем не са достатъчно, за да разберем какво се е случило, хем не ни оставят на мира, пише io9.

Искате пример? Ето ви цели 8 истории, върху които може да си блъскате главата, заедно с най-странните теории за тях.

5. Майкъл Рокфелер

Съдбата на сина на милионера Нелсън Рокфелер също е една от мистериите на миналия век. Майкъл изчезва през 1961 г., когато е в Нова Гвинея, за да търси артефакти и антики. Основното обяснение е, че е изяден от канибали, но уликите дори за това са прекалено малко, за да се направи заключение.

6. Джоузеф Форс Картър

Наречен „Изчезналият от Ню Йорк“, съдията от върховния съд Картър е на 41 години, когато изчезва след като има обяд със свой приятел и екзотична танцьорка. Предварителният му план е да посети представление на Бродуей. Мистерията се подсилва от това, че преди да се изпари, съдията изтегля 5000 долара, унищожава някакви документи и местни други такива от офиса си в апартамента си. Дали е станал жертва на отвличане или пък е изчезнал по собствено желание – остава си мистерия. През 2005 г. се появи предсмъртна бележка от жена, която признава, че мъжът и заедно с още няколко души, е участвал в отвличането и убийството на съдията, но няма как да бъде проверена нейната достоверност.

7. Тара Калико

амброуз

Амброуз Биърс

Този случай е един от най-зловещите и започва с изчезването на 19-годишната Тара Калико, която през 1988 г. е студентка в Ню Мексико. Момичето се изпарява в нищото докато кара колело. Парчета от нейния „Уокмен“ са открити на цели 30 километра от мястото, където е видяна последна. Година по-късно на паркинга на местен супермаркет се появява злокобната снимка на завързаната Тара, а до нея на леглото има и пленено момченце. Властите считат, че това е 9-годишно момче, което е изчезнало няколко месеца преди Тара. Случаят остава неизяснен.

8. Амброуз Биърс

На последното място в списъка, но не и по странност, е неизяснената съдба на писателя Амброуз Биърс, който изчезва през 1913 г. на път за Мексико. Предположенията свързват смъртта му с атака на мексикански бандити, а други твърдят, че е завършил дните си в лудница. Има съмнения за самоубийство, които се подсилват от писмо, изпратено от Биърс до сестра му.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

10 ВЪЛНУВАЩИ СВЕТОВНИ МИСТЕРИИ (ЧАСТ 2)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.