Лекари признаха, че антибиотиците са довели до увеличение на супермикробите

Идва ли края на антибиотиците?

микробиЗа Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC) изглежда настъпи  моментът на истината.

Агенцията открито признава, че употребата на антибиотици е довела до драстично увеличение на супермикробите, в резултат на което всяка година умират най-малко 23 000 американци. (Тази оценка дори CDC нарича “консервативна”).


Това заключение се съдържа в новия доклад за 2013 г.  (http://www.cdc.gov/drugresistance/threat-report-2013/) за заплахите, издаден от CDC . Документът за първи път съобщава броя на смъртните случаи, които се случват в Съединените щати от супербактерии,  които са резистентни на антибиотици.

Какво   наистина е изненадващо в този доклад –  той признава, че всъщност съвременната медицина е загубила  борбата с инфекциозните заболявания. Целият подход за борба с бактериите с определени препарати, е бил обречен на провал от самото начало. Това не е изненадващо, тъй като майката природа се адаптира към химическите заплахи по-бързо, за разликат от фармацевтичните компании, които не успяват да я догонят, като създават нови.

За съжаление подходът  с използването на отделни  препарати за борба с тези заболявания се корени в начина на мислене на 1950-те години. Сега медицината почти е достигнал крайната си точка по този въпрос. CDC едва сега напълно признава, че ерата на антибиотиците е към своя край.

“Ако не сме внимателни , ние скоро ще се озовем в една постантибиотична ера ” – казва д-р Том Фриден , директор на CDC .

Това признание трябва да послужи като сигнал за тревога за всички здравни заведения. Защото това означава, че е много близо деня, когато лекарите и болниците вече няма да бъдат в състояние да предложат лечение на разпространените инфекции.

инфо: http://30dumi.eu

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.