Йозеф Фрицъл, бащата-изрод (част 1)

Йозеф Фрицъл

Преди няколко години изключително много нашумя случаят на едно австрийско семейство, за което стана ясно, че  бащата е държал дъщеря си в мазето, като междувременно я е изнасилвал системно. От това насилствено кръвосмешателство Елизабет Фрицъл ражда 7 деца! Затворничеството и гаврите с момичето продължили цели 25 години!

Предполага се, че Елизабет е била изнасилена за пръв път от баща си, когато е била едва на 11 години. На 16 бяга от вкъщи, но я намират и я връщат. На 28 август 1984 г. Фръцъл вика дъщеря си в мазето, за да му помогне с нещо. Тя дори не предполага, че ще минат години, преди да види отново дневната светлина. Тогава тя е на 18 години. През последвалите 25 години никой не се усъмнил какво се случва в подземието.

През онзи съдбовен ден, Елизабет последвала баща си в мазето, където била упоена и завързана. През всичките години Фрицъл се гаврел с нея по всички възможни начини, които успявал да роди болният му мозък. В това подземие на мъченията той станал „баща“ на още 7 деца, родени от собствената му дъщеря.

Предполага се, че психопата е планирал всичко предварително. Според показанията на Елизабет, баща и започва да ремонтира и разширява мазето месеци, преди за я заточи вътре. Той не просто разширил мазето, ами направил зад него тайно подземие.

Елизабет помогнала доста с ремонта. В този момент тя дори не предполагала, че помага на палача си и строи собствената си килия. В началото на заточението си тя била вързана на верига. По-късно баща и я освебодил и я оставил да се движи свободно в лишеното от светлина и топлина място, което било с големина 4 на 4 метра.

Изнасилванията били всекидневие. В резултат Елизабет забременявала и раждала. Фръцъл я накарал собственоръчно да разшири затвора си и да си направи нови стаи. Според него те били за нейно собствено удобство – така нямало да се налага децата и да гледат как я насилва отново и отново.

По образование Фрицъл е инженер. Явно си го бивало в проектирането на затворнически дизайн. Всички врати в подземието били с електрически ключалки, а главната врата се заключвала с код. Стаите били облицовани с бяло дърво, височината им била едва 1,70 м. Имало и „удобства“. Елизабет разполагала с котлон, хладилник и телевизор.

Съседите и наемателита казват, че са чували шумове от ремонтите в мазето, но никога не са попитали, нито са се осъмнили какво може да се случва там. Фрицъл заявил на жена си, че не желае да бъде обезпокояван, докато работи. В последствие звукоизолирал мазето, за да може да върши на спокойствие извращенията си.

Елизабет Фрицъл в младежките си години

Когато бил заловен, изродът заявил пред полицията, че е направил всичко това, за да защити дъщеря си. Той бил много строг и искал децата му да бъдат възпитани, учтиви и да изпълняват всичко което им кажел. Имал доста нисък праг на търпимост към непокорството, което съвсем естествено се появявало в пубертетските години.

Когато достигнала определена възраст, Елизабет захвърлила детските игри и започнала да се интересува от по-различни неща. Слушала музика, излизала с приятели и се забавлявала. Това изобщо не се харесало на властния и баща, който заявил, че я записва на курсове за сервитьорки, за да я откъсне от тази лоша среда.

Когато навършила 15 години Елизабет решила да се премести в едно училище-пансион, намиращо се в град  Стренгберг, където посещавала курсовете си. Там тя била далече от дома си. Когато в последствие се прибрала, тя избягала във Виена с една от приятелките си, но полицията ги открила доста бързо и тя била върнала при родителите си.

Елизабет завършила курсовете си през 1884 година и планирала да замине за Линц, където да започне работа. Казала на приятелите си, че когато пристигне и се нанесе, ще им прати адреса си. Всъщност тя не само не заминала, ами останала в подземята на къщата си в град Амщетен през следващите 25 години! Баща и се възползвал от това, че тя била бягала веднъж от вкъщи. Това щяло да бъде неговото удобно оправдание пред близките и родните им. Казал на всички, че те е избягала отново. Този път – завинаги. Никой не се усъмнил в това! Фрицъл искал дъщеря си само за себе си, близко до него! Той изпитвал специфични чувства към нея. Тя твърде много му напомняла за неговата собствена майка, строга и студена жена, също като него самият.

Към 2 част

Morkadis

източник: kriminalnidosieta.com

Вижте още:

10 филма, вдъхновили реални престъпления

Престъплението, което разтърси Великобритания: Ейприъл Джоунс

„Бях пленница на баща си 18 години“: Ужасната история на Мод Жулиен

Д-р Менгеле – кратка биография

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.