Ватикана: Идеята за социалните мрежи е на 2000 години и Христос е първият, който ги използва

papataВатикана разкри – идеята за социалните мрежи е на 2000 години и Христос е първият, който ги използва

Божият син е измислил социалните мрежи и по-специално Twitter, обяви Ватикана чрез високопоставен свой служител. Исус е първият в света, изпратил до хиляди хора посланията си, облечени в съдържателна и кратка форма, днес позната като социалната мрежа Twitter, заяви кардинал Джанфранко Равази.

Тези дни председателят на Папският Съвет за култура, еквивалент на културно министерство, събра представители на пресата, за да обяви последната трактовка на Ватикана по отношение на модерните технологии.

Христос е използвал „туитове“ много, преди всеки друг човек на Земята. Неговите проповеди и послания са “кратки и изпълнени със смисъл“, заяви кардиналът. Словата на Божия син, с които обръща към всички, са прости и разбираеми фрази съдържащи до 45 символа, като например „Обичай ближния!“, цитира го британският Mail Online. По този начин Ватикана лиши от смисъл споровете за авторските права над феномена на социалните мрежи – безспорно Исус е пионерът в тази област! Нещо повече, продължава кардиналът: „…Също както телевизията днес, Той изпраща своите послания, онагледени със случки и примери“.

Както е известно, новият повей в папската политика, разчупва до известна степен стереотипа на канона. В този аспект кардиналът обяви, че всеки свещеник е длъжен да се приобщи към новите средства за комуникация.

Още папа Бенедикт XVI постави началото, като се присъедини към Twitter, а сегашният папа Франсиск вече има над три милиона последователи в социалната мрежа. Най-новата услуга, предлагана от Ватикана за вярващите е опрощаване на греховете чрез Twitter.

инфо: http://www.chudesa.net/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.