Извънземните наблюдават човечеството чрез свръхскоростни кораби

нло 1Изследователи от Единбургския университет излязоха с изключително интересно съобщение, а именно – че извънземните ни наблюдават постоянно.

Те са на мнение, че извънземните цивилизации разполагат с кораби, способни да развият скорост, непозната на земните технологии. Поради това нищо от наличния ни асортимент не може да ги засече. И именно с тези кораби извънземните кръстосват галактиките.

В съобщението се казва още, че за да се проучат цялата ни галактика и Млечния път, на новодошлите ще им трябват около 10 милиона години. Всички тези заключения са извършени на базата на обширни теоретични изследвания и сложни математически изчисления.


Всъщност компютърното моделиране, извършено в Единбургския университет, доказва, донякъде теоретично разбира се, че флотилия междузвездни сонди с извънземни вече е успяла да изучи цялата ни галактика от край до край и то за доста кратко време.

Подобни заключения се правят на базата на сравнение с нашият „Вояджър 1”. За 36 години той е успял да се отдалечи от Земята на по-малко от един светлинен ден.

Моделирането обаче сочи, че извънземният кораб е достатъчно да развие само 10% от скоростта на светлината, за да разгледа целия Млечен път, за 10 милиона години. Освен това, той може да се е ускорявал (и така да е икономисвал гориво) от гравитационното поле на звездите.

Идеята за наличието на сондажи се заражда 60-те години на ХХ век. Роналд Брейсуъл, неин основоположник, е предлагал да търсим именно тях, а не радиосигнали с изкуствен произход, върху които и до ден днешен се съсредоточава вниманието.

Подобен математически модел на машина, която сама контролира себе си, е разработен от Джон фон Нойман още по-рано – през 1949-а.

Предлагат се три варианта за поведението на сондата: полет с включени двигатели, използване на гравитационно ускорение и скокове от звезда на звезда.

Така например „Вояджър” лети на принципа на топка от пинбол. Той отскача от гравитационните полета на масивните външни планети в Слънчевата система.

инфо: sanovnik.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.