Kак да бъдем привлекателни в очите на другите

щастие

Ако искате да разберете психологията на привличането, трябва да разберете какво привлича хората.

Всъщност психологията на привличането се основава на едно просто правило. Ние биваме привлечени от хора, които ни докосват. Но не просто физически, а и емоционално. Водещи психолози са открили един от основните аспекти на хората – всеки човек на тази земя иска да се чувства важен.

Дълбоко в себе си всеки на тази земя просто иска да се чувства оценен.

Веднъж щом някой си има основното – храна и подслон, той иска да се чувства съкровен, ценен и достоен. И това ни помага да разберем какво хората намират за привлекателно. Ние докосваме хората, когато изпълним желанието им да се чувстват важни.

Ето психологията зад това:

Ако можете да накарате някого да се почувства важен, ценейки мнението, времето или чувствата им, тогава вие ще бъдете привлекателни за този човек.


Сами можете да си направите експеримент и да видите, че това работи. Ето как да направите това.

Как да бъдете словесно привлекателни:

1. Задавайте въпроси за това, което е важно за събеседника ви.

2. Дайте тласък на идеите му. Задавайте въпросите „защо“ и „как“ по-често, отколкото „какво“ и „кога“.

3. Обвържете се с общ ангажимент.

Освен това можете да бъдете привлекателни и невербално. Проучванията показва, че по-голямата част от комуникацията ни всъщност протича невербално.

Как да бъдете привлекателни без разговор:

1. Нека пръстите на краката ви сочат към говорещия. Това може и да ви изглежда глупаво, но мозъкът ни използва посоката на стъпалата, за да прецени степента на интерес.

2. Използвайте тройно кимване. Проучванията показват, че хората ще говорят 3-4 пъти по-дълго ако направите три поредни бавни кимвания, когато са свършили да говорят. Често след този жест те ще продължат да говорят и ще се наложи много по-дълбок разговор.

Всичко това ще ви направи привлекателни в очите на човека срещу вас, а какво по-приятно от това.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С НЕУВЕРЕНОСТТА В СЕБЕ СИ?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.