Кои органи заболяват от негативните емоции

стрес

Още от древността хората са установили връзка между негативните емоции и здравето на човека. Съвременната статистика потвърди този факт – 60% от хроническите заболявания са благодарение на вредните мисли и преживявания.

Как негативните емоции се отразяват върху нашето здраве?

Обидите и сплетните

Ако човек често се обижда безпричинно, то в скоро време е възможно да се появят проблеми с бъбреците. Любителите на сплетните също могат да имат проблеми с този орган.

Раздразнителност, гняв, невъздържаност, грубост

Тези негативни емоции често стават причина за болести на черният дроб, жлъчката, далака. За да се предпазите от тези заболявания е необходимо да си намерите хоби и най- важното – да проявявате търпение към хората.

Отмъстителност и злопаметност

Тези негативни емоции могат да доведат до камъни в бъбреците и жлъчката. В този случаи хората податливи на такива емоции трябва да се научат да прощават и да релаксират повече.

Липсата на любов, недоверие, гордост, завист, ревност

Тези негативни емоции се отразяват върху работата на сърцето. Радвайте се на малките неща, които ви предоставя животът. Научете да вярвате в любовта и добротата на хората.

Егоизъм ,страх и безотговорност към живота

Тези емоции влияят на ендокринната система на човека. Тормозят функциите на надбъбречните жлези и могат да доведат до диабет. За това вземете живота в свои ръце и носете отговорност за всяко свое решение.

Съмненията, злите намерения, лошите мисли и постъпки

Могат да предизвикат проблеми със стомаха, да доведат до проблеми с дишането- астма, болки в шията и гърба.

Morkadis

Самотата

Може да предизвика болки в гърба. За да се избегнат тези здравословни проблеми е нужно да се заложи на дружелюбие и вяра в добротата на хората.

Сдържаност, стеснителност

Могат да предизвикат постоянно главоболие За да се спасите от тези неразположения се занимавайте със спорт и танци.

Извода е: за да бъдете здрави, се стремете само към положителни емоции.

инфо: occult-times.com

Вижте още: 

НАШИТЕ МИСЛИ ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА И ЗДРАВЕТО НИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.