Океанските водовъртежи са “черните дупки” на Земята

водовъртежАстрономи твърдят, че са открили черни дупки на Земята. Според тяхната теория тези явления могат да е наблюдават в южната част на Атлантическия океан.

Те определят океанските водовъртежи в района като еквивалент на мистериозните черни дупки в пространството.Според изследователи от Швейцария това, което огромните океански водовъртежи правят с водата, е същото, което черните дупки правят със светлината.


Водовъртежите са изключително плътно заобиколени от кръгли водни пътища, поради което нищо не може да избяга от тях. Според учените те могат смекчат негативното влияние на топенето на ледовете, причинено климатичните промени.

До момента точните граници на тези въртящи се водни тела обаче са останали загадка за учените. Допълните проучвания за тях се очаква да помогнат в решаването на редица океански пъзели – от свързаните с климата въпроси до екологичното замърсяване.

инфо: http://widespace.eu

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.