Ако носите черно, ето 5 неща, които трябва да знаете!

дрехи

Ако сте сред хората, които често носят черно, със сигурност ще ви бъде интересно да научите тези интересни факти!

Цветовете засягат нашия мозък по различни начини и нашата реакция към тях може да разкрие много за личността.

Според едно проучване черният цвят често се възприема като “сериозен” и “надежден”, т.е. той е свързано с доверието. Били интервюирани около 1000 души, а поръчителят на проучването бил Buytshirtsonline – британски търговец на едро на компании като Fruit of the Loom, Gildan и American Apparel.

Целта била да се определи връзката между цвета на дрехите и начинът, по който другите хора ви възприемат. Черното се оказало най-популярният цвят.

Ето какво пишат изследователите:

“Черното е перфектният цвят, когато искате да впечатлите, да вдъхнете увереност или да съблазните. Има нещо в него, което веднага поражда доверие: с удоволствие ще дадете всичките си спестявания на човек в черно, а също ще ви благодарят за оказаната чест …

В хода на проучването се установява, че черният цвят внушава голяма част “положителни” черти (доверие, интелигентност, сексуалност) и почти не се свързва с “отрицателни” характеристики (с изключение на арогантността).”

Черното е най-популярният цвят както при мъжете, така при жените.

Защо е така?

Отговорът е прост: увереност. Почти половината от жените и 64% от мъжете в проучването смятат, че черното подчертава самодостатъчността. Това е най-красивият, смел, уверен и успокояващ цвят в света.

Но хората в черно не винаги са достатъчно уверени в себе си. Всъщност, черното показва и уязвимата страна на личността.

Онези, които се обличат в черно, обикновено са изключително чувствителни, леко нестабилни и са хора, които привличат вниманието на другите към себе си като личност и постижения, а не само спрямо външния им вид.

Такива хора несъзнателно искат да се защитят от прекомерно силни емоции. Те лесно се разсейват и реагират твърде насилствено. Често те трудно се справят с безпокойството и не губят фокус.

Любопитно е, че хората в черно не са против другите, носещи цветни дрехи. Въпросът не е, че те не харесват други цветове; те просто не се виждат в тях. В крайна сметка цветовете изразяват типа личност, а за тях това е много важно.

Morkadis

Ето какво казва Джони Кеш, който винаги носел черно:

“Нося черно, защото ми хареса. И ми харесва, защото за мен това все още означава нещо. Това е моят символ на бунт – срещу стагнацията, срещу лицемерния свят, срещу онези, чийто ум е затворен за нови идеи”.

Така че човек, който носи черно, счита себе си за важен човек. Той вярва, че черното го прави по-привлекателен, умен и уверен. Той обаче демонстрира чувствителната страна на характера му.

Ето 5 най-чести характеристики на хората, които обичат да носят черно:

1) Те са много уверени.

2) Те са много чувствителни.

3) Те имат непокорен характер, не признават авторитет.

4) Те обичат да усещат своята сила и влияние.

5) Те не се сближават лесно с другите; понякога изграждат стени около себе си.

И накрая, заслужава си да се отбележи, че юношите често изпитват психологическата нужда да носят черно, докато растат. Това поставя края на един етап на развитие и началото на друг.

Тийнейджърите обичат черното, защото им позволява да се изолират от света, докато не подредят самоличността си. Това е много важна фаза на развитие.

Въпреки това, независимо от положителните качества, които черният цвят предполага, той може да предизвика депресия и чести промени в настроението. Ето защо е желателно да се разрежда енергията на черното с някакъв по-светъл цвят.

инфо: bukvarche.com

Вижте още:

Какво говори профилната снимка за нас?

Често намирате дребни монети навън? Ето какво означава това

Познанието за това какво те ядосва, разкрива 5 неочаквани неща за теб

Какво означава, ако часовникът показва 11:11?

Бабини поверия: ако искате – вярвайте!

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.