Ако спите по този начин, ще се радвате на крепко здраве

сън

Сънят без каквито и да било дрехи е по-добър за здравето, твърдят учените, които не са намерили по-достоен начин да развиват научната си кариера. Те установили, че голият сън е не само нещо удобно, но и регулира температурата на кожата, което пречи на това да се събуждате през нощта.Спането без дрехи също така пречи на бактериите, които виреят в топли и влажни зони, и ако с партньора ви спите голи – това подсилва имунната ви система. Според анкета на National Sleep Foundation само 12 % от американците спят голи, но то е силно препоръчително както от учените, така и от лекарите. Човешкото тяло намалява температурата си по време на сън, което е удобно не само ако спите голи, но и това определя когато тялото ви е готово да заспи и кога да се събуди, пише в. „Дейли Мейл“.

Проучване установи, че дори и най-малкото охлаждане на кожата помага на хората да спят много по-дълбоко. Охлаждането на тялото е особено полезно за възрастни хора и това изследване потвърждава предишни други, които са установили, че топлината нарушава съня и при хората и при животните.

„Чрез използването на термокостюм, чиято цел е да контролира температурата на кожата по време на нощен сън, ние демонстрираме, че индукцията на обикновено увеличаване с 0,4 градуса в температурата на кожата, като в същото време не се променя температурата на сърцевината, потиска нощна будност (P <0.001) и хората спят по-дълбоко (P <0.001)“, се казва в изследването, публикувано в списание Brain. Установено е, че ако е хладно през нощта, докато спите, засилвате метаболизма си. Докато спите на по-студените температури здравословната мазнина, намираща се в областта на шията, се активира. Тази добра мазнина ще ви помогне да горите калории, докато тя генерира топлината от тялото. Охлаждането през нощта също увеличава хормоните на растежа и намалява кортизола, което създава по-добри модели за спане и помага за намаляване размера на корема.

През нощите, в които имате добър сън, тялото ви е в състояние напълно да възстанови по-ниските нива на кортизол, които ще започнат да се попълват на следващия ден. Така че, когато се събудите, ще имате енергия. Ако сънят ви е прекъснат, вашето тяло автоматично ще произвежда допълнително кортизол, което ще увеличи апетита на следващия ден. Много специалисти препоръчват да се спи без дрехи, тъй като по този начин кожата диша, което е особено важно за жените. Гъбични инфекции виреят в топли и влажни зони, които могат да бъдат създадени в пижамата, докато спите.

„Интимните части на жените са покрити по цял ден, чрез облекло, което не позволява кожата да диша. От това се причиняват вагиналното дразнене и течения, които се събират в тази област”, казва д-р Алиса Дуек. Тази област може да се превърне в място за развъждане на бактериални инфекции, така че оставете този регион диша за няколко часа през нощта. Спането без дрехи е полезно и за мъжете, защото стимулира максимално производството на сперматозоиди. Да спите голи, освен че е полезно за здравето, подпомага и връзката ви. Учените казват, че когато се докосват телата на двама души, засилва се доверието в отношенията им. Установено е, че този тип контакт стимулира имунната система, стабилизира нивата на кортизола и кръвното налягане.
В края на миналата година друга анкета, посветена на същата тематика показа, че 57 на сто от двойките, които спят голи, са доволни от връзката си. Със същото могат да се похвалят 47 на сто от тези, които спасят с дрехи. Тайната се крие в контакта с кожата на партньора. Той провокира отделянето на хормона на любовта окситоцин.

Наскоро група американски учени от Станфордския университет доказа, че мъжете, които искат да имат деца, е добре да спят голи и да носят по-широко бельо. Така се гарантира по-доброто качество на спермата, която може да бъде увредена при прегряване на тялото.

инфо: monitor.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Ема Танева 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.