Ако това ти се случи на чужда сватба, скоро и ти ще се задомиш!

сватба

Сватбеният ритуал е обвързан с много емоции и поверия. Според едно от най-старите суеверия на церемонията си булката трябва да има в себе си нещо старо, нещо ново, нещо назаем и нещо синьо, защото така ще гарантира дългия си, щастлив и безоблачен брак.

Друго поверие гласи пък, че ако по време на сватбата вали дъжд, на влюбените ще им върви като по вода и любовта им ще е плодотворна. Малцина знаят обаче, че суеверията, свързани със сватбения ден, касаят не само младоженците, но и техните гости.

Така например, ако искате по-скоро да срещнете половинка, непременно на сватбата трябва да потанцувате с младоженеца или булката. Ако пък някой от тях пръв ви покани на танц, любовта ще дойде по-скоро от очакваното.

1. Ако си с нова половинка

Ако се появите на сватба с нова половинка и тя ви залее с шампанско, не се гневете. Това събитие предвещава, че ще имате дълга връзка, изпълнена с любов;

2. Църковния брак

Ако приятелите ви сключат църковен брак, вие също ще се радвате на щастливи и крепки романтични отношения;

3. Ненадейна среща с родителите

Ако преди сватбата случайно се срещнете с родители или приятели на младоженеца, очаквайте скоро половинката ви също да ви предложи брак;

4. Покана от съседната маса

Ако се появите на сватба без половинка и ви покани на танц човек от съседна маса, скоро любовта ще почука и на вашата врата;

5. Танц с родител на младоженаца

Ако по време на сватба ви покани на танц някой от родителите на булката или младоженеца, ще се радвате на чудесни отношения със семейството на новата си половинка;

6. Хващането на букета

Morkadis

Ако по време на сватба неомъжена жена хване букета на булката, поверието гласи, че тя ще се задоми скоро. За да се случи това по-бързо, тя не трябва да изхвърля букета, а да го запази у дома.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Какво означава, ако часовникът показва 11:11?

Ритуали и суеверия, свързани с българската сватба

Интересни факти за сватбата

Този научен експеримент ще ви убеди, че суеверията работят

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.