Братовчед на Неси обитава езерото Шамлейн

%d0%bd%d0%b5%d1%81%d0%b8

Тайнствено създание, сравнявано с митичното чудовище от Лох Нес, обитава езерото Шамплейн (Чамплейн), лежащо на границата между САЩ и Канада. Легендата за него е известна по тези места от векове и дори днес продължава да вълнува учените, както и да води любителите на силни усещания именно тук.

Езерото е кръстено на французина Самюел дьо Шамплейн, който го открива в началото на седемнадесети век. Според някои твърдения именно той е бил един от първите, забелязали огромния страховит звяр, въпреки че доказателствата за това са доста противоречиви.

Говори се, че още тогава той завил, че е видял във водите на езерото 6-метрова змия с глава, напомняща тази на кон. Тогава обаче никой не взел думите му под голямо внимание.

Смята се, че първото документирано наблюдение на чудовището Шамп е извършено чак през деветнадесети век. През 1819 година лодкар забелязал огромно създание да се движи във водата, а по думите му вратът му бил толкова дълъг, че се подавал на поне четири метра от водата.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.