Везувий е убивал по ужасяващ начин

везувий

През Август 79 година о.н.е. определено не е било добра идея да се мотаете около планината Везувий и нейния вулкан Етна. В продължение на два дни на катастрофални изригвания, ако сте успели някак да преживеете пирокластичните езици, редица други начини да умрете щяха да се надпреварват, за да вземат живота ви в много Холивудски стил, пише списание Обекти.

Горещината от лавата можеше да изпари всичките ви телесни течности и след това налягането от горещата пара можеше да взриви черепа ви отвътре навън.

Археолози от университетската болница Федерико Втори в Италия са направили проучване на запазените кости от няколко камери в града Херкуланум.

Той е един от заличените тогава градове.

Те са открили странен черно-червен минерал в тях. Минералът се е оказал желязо и железен оксид. Точно това, което се получава когато кръвта буквално заври и се превърне в пара.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Ето кои са 5-те най-смъртоносни вулкани в света

Най-смъртоносните събития в историята, подредени по смъртни случаи на ден

Някои от най-ужасните вулканични изригвания

Мъж е имал наистина лош ден в Помпей преди около 2000 г.

Супервулкан в Италия може да унищожи Европа

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Един коментар
  1. Анонимен 4 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.