Вибрацията на всяка дума резонира с настроението ни. Ние сме това, което изричаме

мисъл

Волята направлява енергията. Буквално реже материята и създава енергийно поле на онова, което искаш да получиш. Всички започват да ти помагат. Хората често питат как ще разберат кое е правилното нещо за тях. Онова, за което винаги имат енергия и хората им съдействат. Те им казват, че са добри в това или в живота им се случват неща, които пряко или косвено им доказват, че това е тяхното нещо. Когато имате одобрение вътре, имате одобрение и навън.

Спрете да злословите. Ако казвате нещо, което не искате друг да чуе, то вие престъпвате съвестта си и моментално губите енергия. Думите са енергия. Те са същността ни. Това, което казваме е това, което сме.

Красотата на думите е равна на красотата в света, защото ние виждаме нещата по начина, по който ги изричаме. Защото всяка дума има заряд и носи определена емоция. Затова е и желателно да ги използваме внимателно, защото без дори да разбираме, вибрацията, която съпътства всяко изречение, резонира с настроението ни.

Навикът да използваме думи с негативен заряд, може да внесе объркване, дисхармония дори отчаяние в ежедневието ни. Обратно, думите с положителна вибрация – успокояват, разсмиват, хармонизират. Помислете колко по-добре се чувствате винаги, когато изречете или чуете думата: „Благодаря“!

Ние сме това, което изричаме. Думите са облеклото на нашите мисли и усещания. Те рефлектират автоматично върху поведението и общуването ни с другите. Подсъзнанието реагира позитивно на думи като „напред“, „смелост“, „богат“, защото те потикват към действие. „Щастие“, „бог“, „любов“ са думи, които носят усещане за хармония и спокойствие.

Всяка дума носи определено послание и се тълкува спрямо емоцията, която поражда, а не спрямо значението й.

Ако се опитаме да коригиране речника си и заменим думи като „трябва“, „имам нужда“, „нямам“, „искам“ с „благодарен съм за“, „би било прекрасно ако“, „имам желание да“, то промените в живота ни ще настъпят моментално. Променяйки речта, променяме съзнанието, а оттам и поведението си.

Тъй като промяната винаги започва от индивида (нека не забравяме думите на Ганди: „Бъди промяната, която искаш да видиш в света“), то на първо място по хубост сложете думичката АЗ!

Нека това не ви кара да се чувствате егоисти. Напротив, по този начин вие помагате, защото всеки път, когато изберете себе си и работите за себе си, вие освобождавате другите от това да ви помагат и автоматично създавате предпоставка те да направят същото. Да се вземат в ръце, да повярват в себе си и във възможностите си и да сътворяват собствения си живот така, както те биха се чувствали комфортно в него.

Защото нека си признаем, ние рядко се чувстваме „на място“ в пространството, което обитаваме, именно защото нашата енергия е слаба, полето ни се размива и допускаме чуждият свят да влезе в него. Логично е да не се чувстваме в „свои води“, нали!

Не мислете за победата само като нещо положително, нито за загубата като нещо отрицателно. И двете са едно и също нещо, но погледаното от различен ъгъл. Ако монетата падне на „ези“, това не значи, че няма „тура“ от другата страна. Това са две страни на едно цяло. Просто в конкретния момент фокусът е на едно от двете!

Двигателят е винаги враг и врагът е винаги двигател. Всичко, което ни мотивира ни унищожава и всичко, под което рухваме е основа за изграждане. Няма опция, при която победата да не е загуба и обратно.

Мисля си … „правя колкото мога, но не е достатъчно, защото резултатът не е постигнат“. Резултатът оправдава усилието. Нима?

Не е достатъчно. Не. Точно толкова е, колкото трябва да бъде. Това не е оправдание. Това е предупредителният сигнал „спри да живееш на база излишъка“. Спри с това, че никога нищо не е достатъчно.

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.