Вижте как се e променила планетата за 32 години с Google Timelapse

земята

32 години не звучи като толкова дълъг период, но в последните три десетилетия Земята се е променила по невероятни начини – издигнали са се градове, стопили са се ледници и безпрецедентни бедствия са променили ландшафта завинаги.

С 5 милиона сателитни снимки, направени от 1984 до 2016 г., обновеният Timelapse на Google Earth позволява да отидете на всяко едно място на планетата и да видите променящия се пейзаж, назависимо дали искате да видите как е построен новият ви дом или какво по дяволите се е случило с Аралско море.

„С помощта на Google Earth Engine пресяхме около 3 квадрилиона пиксела – това е 3, последвано от 15 нули – от повече от 5 милиона сателитни снимки“ – пише Крис Хервиг, програмен директор на  Google Earth Engine.

„За последната актуализация имахме достъп до повече снимки от миналото, благодарение на програмата Landsat Global Archive Consolidatio и пресни снимки от два нови сателита – Landsat 8 и Sentinel-2.“

Лесно можете да изгубите няколко часа, като проверявате най-различни места, защото наистина е удивително как лицето на Земята се е променило само за две-три кратки десетилетия, където и да погледнете. Убедете се сами ТУК

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Заблудата на географските карти

Секретни карти на Хитлер разкриват държава под земята

Съществуват изключително прецизни карти на Антарктида, показващи континента без наличие на лед

Победете скуката с тези снимки на най-цветните места на Земята

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.