Вулкан на Бали изригна пепел втори път за една седмица

10б

Вулканът Агунг на индонезийския остров Бали днес започна да бълва пепел втори път за седмица, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

Стълбът пепел е достигнал височина от 1500 метра, превишавайки със 700 метра показателите от първото изригване от 21 ноември, съобщава Националната агенция за предупреждение при стихийни бедствия.

В района не се наблюдава сеизмична дейност, няма опасност за туристите, полетите и работата на международното летище на острова се извършват в обичаен режим, няма данни за разрушения и пострадали.

Равнището на тревога обаче остава на втората най-висока степен.

Агунг е с надморска височина малко над 3000 м и се намира на около 75 км от основните туристически дестинации Кута и Семиняк.

При предишното изригване на Агунг, през 1963 година, загинаха близо 1600 души, а около 100 000 загубиха домовете си.

инфо: БТА

Вижте още:

Ето кои са 5-те най-смъртоносни вулкани в света

Вулканичната светкавица – какво е това?

Някои от най-ужасните вулканични изригвания

Откриха аномална зона под спящ вулкан в Андите

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.