В Китай откриха гробница на 2500 години

археолог

Китайски археолози откриха гробница на 2500 години, която дава информация за малко известно кралство, съобщи в. „Интернешънъл бизнес таймс“.

В гробницата има 13 конски скелета и шест колесници, както и медни колани и церемониални гърнета. Археолозите мислят, че в нея е бил погребан благородник или човек с кралска кръв. Вероятно тя е от малко известната лукунска династия, властвала 113 години – от 638 г. пр. Хр. до 525 г. пр. Хр..

Гробницата е в гигантски погребален комплекс. Разкопките на обекта в град Луоян, провинция Хънан, продължават от 2009 г. Археолозите мислят, че той разкрива информация за миграцията на този народ. В комплекса има общо 200 гробници, както и осем ями за коне. В него са прониквали иманяри, но главната гробница е била защитена с мазилка. Тя обаче е пострадала от вода.

инфо: dariknews.bg

Вижте още: 

ЧУДОДЕЙНИ „ЛЕКОВЕ“ ОТ МИНАЛОТО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.