Голямата пирамида концентрира електромагнитна енергия

пирамиди 1

Учените са направили невероятно откритие за Голямата пирамида в Гиза, която може да фокусира електромагнитната енергия във вътрешните си камери и в нейната основа.

Мистериозната структура е построена от древните египтяни преди хиляди години, а експертите откриват едва сега невероятните й сили.

Учените от университета ITMO и Laser Zentrum, Хановер са установили, че пирамидата е способна да създава „джобове“ с по-висока, концентрирана енергия във вътрешните си стаи и в основата си. Техните изследвания са публикувани в Journal of Applied Physics.

Изследователската група планира да използва резултатите за проектиране на наночастици, които ще бъдат използвани за разработване на сензори и високоефективни слънчеви клетки.

Д-р Андрей Евлюхин, научен ръководител и координатор на изследването, заявява: „Египетските пирамиди винаги са привличали вниманието ни. Ние, като учени, се интересуваме от тях, затова решихме да погледнем към Голямата пирамида, тъй като в нея частиците разсейват радио вълните резонантно“.
„Поради липсата на информация за физическите свойства на пирамидата, ние трябваше да използваме някои предположения. Например, предположихме, че няма непознати вътрешни кухини, а строителният материал има свойствата на обикновен варовик и е разпределен равномерно в пирамидата. С тези предположения постигнахме интересни резултати, които могат да намерят важни практически приложения.“

Изследователите моделирали разпределението на електромагнитните полета вътре в пирамидата, докато изучавали взаимодействията на електрическите вълни.

Учените са стигнали до откритието, че пирамидата концентрира тази електромагнитна енергия в своите скрити камери, включително в помещенията, съдържащи останките на Фараона Хуфу и неговата съпруга.

Има и една трета, недовършена камера под основата на огромната структура.

Анализът на екипа показва, че голямата пирамида концентрира електромагнитна енергия в нейните вътрешни камери.

Тези скрити стаи включват камерата, в която е мумифицираното тяло на Фараон Хуфу, за когото е построен емблематичният паметник, и друго помещение, построено за жена му.

Но учените смятат, че необичайното откритие за електромагнитната енергия в пирамидата най-вероятно е просто съвпадение. Те вярват, че е много малко вероятно древните египтяни да знаят нещо за електромагнитните вълни и не биха построили пирамидата по този начин умишлено.

Пирамидата е била строена около 20 години, като е използван трудът на около 100 000 роби.

Учените сега планират да използват невероятното откритие за концентрирането на електромагнитните вълни в помещения в много по-малък мащаб, което може да създаде ефективни слънчеви клетки.

Според тях, по-високата енергия може да се използва за разработването на изключително чувствителни слънчеви клетки или дори за създаването на малки сензори.

Morkadis

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

Магията в Древен Египет

Мистериозна връзка между пирамидите в Египет и пирамидата на планетата Церера

Пирамидата Гунунг Паданг – по-стара от египетските?

Расата на Древните Строители

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.