Грешките, които хората допускат, когато искат да направят добро впечатление

приятели

Ние започваме да формираме мнението си за хората в началото на общуването ни с тях и рядко променяме това мнение. Понякога се опитваме да направим добро впечатление толкова много, че правим несъзнателни грешки.

Ето какви грешки правят хората в желанието си да изглеждат добре.

Социалните мрежи
Голям брой снимки, които не са различни или интересни, означава, че човекът е егоист и нарцис.
Снимка в близък план на лицето кара хората да изглеждат ненадеждни и некомпетентни.
Голям брой приятели в социалните мрежи показва, че човекът е обсебен от популярността и се опитва да изглежда като комуникативен и радостен човек. Според проучвания най-привлекателните хора имат между 100 и 300 приятели.

Емоциите
Опитите на човек да скрие истинските си емоции показва, че той не се интересува от други хора. Не изпитва съчувствие, не иска да помага или да подкрепя останалите.
Силното изразяване на чувствата пък кара хората да си мислят, че той е импулсивен, инат и твърдоглав.

Говоренето
Най-добрият начин да опознаете някой добре е да споделите с него лична информация, като например за детството ви, спомени или хобита, интереси. Но пък, ако споделите конфиденциална информация за някой друг, ще изглеждате като ненадежден човек и клюкар.
Твърде честата употреба на „Аз“ отблъсква хората. Тя кара човека да изглежда като пълен егоист. Това също така показва на хората, че той се мисли за по-умен от тях.
Самохвалството също е нещо, което отблъсква хората.

Поведението
Прекалената учтивост плаши хората, защото те започват да си мислят, че зад нея стои някакъв скрит мотив.
Хладното поведение също няма да ви помогне да спечелите някой на своя страна. Дръжте се така сякаш човекът вече ви харесва и ще видите, че това ще се случи.
Да разказвате или споменавате, че познавате известни хора може да подскаже на събеседниците ви, че се опитвате да ги манипулирате или че мислите, че сте по-добри от тях.

Усмивката
Искрена усмивка вместо фалшива увеличава шансовете човекът, с когото разговаряте, да ви запомни и да ви познае по-бързо следващия път, когато се видите.
Истинската усмивка е най-прекият път до сърцето на някой. Проучванията показват, че тя кара хората да се доверяват по-лесно и да бъдат по-отзивчиви. Някой хора дори променят коренно настроението си, когато се срещнат с усмихнат и приветлив човек.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

За още подобни новини, харесайте страницата ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.