Греъм Хенкок: Срещнах се с пазителя на Кивота

кивотСпециален пазач бди над Кивота в храм в Етиопия

Всъщност се оказва, че изчезването на Кивота от древен Израел е свързано с голяма мистерия. Това е бил единственият най-важен предмет от времето на Стария завет. Ето защо това е „Знакът и печатът” – разяснява за книгата си с това заглавие Греъм Хенкок.
„Защото това е знакът и печатът за Божието присъствие на земята. Храмът на Соломон е изграден в Йерусалим около 950 г. пр. Хр. специално за съхранение на Кивота на Бога. Знаем, че е останал там стотици години след това. Съществуват повтарящи се сведения, но някъде около 600 г. пр. Хр. летописите стават странни и започват да оплакват загубата на Кивота. И когато вавилонците нахлуват в Израел в 587 г. пр. Хр. и разграбват храма на Соломон, те не откриват там Кивота. Той вече е изчезнал” – разказва Хенкок.

 

греъм

Греъм Хенкок

„В крайна сметка претенцията на Етиопия, че притежава Кивота, е доста интересна, защото се оказва, че един еврейски храм, точно по модела на Соломоновия е бил построен в Горен Египет, близо до днешния град Аксум. На остров наречен Елефантина се забелязват първите следи, намекващи за изчезването на Кивота от Йерусалим. По това време на трона на Израел сяда цар, считан за еретик. Той въвел езически идол, наречен нашера, в най-свещения храм. Преданите свещеници никога не биха позволили Кивота да остане в присъствието на езическия идол. Мисля, че са го преместили, закарали са го в Египет, построили са храм за него и са го поставили там.

След 200 години те били принудени да напуснат Египет отново, не можели да отплават на север, затова отплавали на юг. И следвайки речната система на Нил, стигнали до Етиопия. Това става около 400 г. пр. н. е. И има изключително сериозни доказателства, че Кивотът оттогава се намира именно там.

И последната част от пъзела са етиопските евреи, известни като фелаши или бета израилтяни. Те практикуват една предшестваща Талмуда, напълно стара форма на юдеизма. Те нямат равини, а свещениците им са низвергнати от останалия юдеизъм. За разлика от останалите юдеи, те правят жертвоприношения. И започнах да усещам, че във всичко това е скрита голяма история – счита Хенкок.

Журналистът е разговарял лично с пазителя на Кивота. Той бил с поразени от Кивота очи. Пазителите имали кратък живот, защото реликвата им въздействала пагубно – разказва Хенкок.

инфо: chudesa.net

Вижте още:

ВАТИКАНЪТ МЪЛЧИ ЗА ТАЙНОТО ПРОРОЧЕСТВО ОТ ФАТИМА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.