Десетте най-ужасяващи истории за съвременни канибали (част 2)

продължение от част 1

6. Германският турист, изяден от канибали на тихоокеански остров

1

40-годишният германски турист Щефан Рамин бил на посещение на о-в Нуку Хива в Тихият океан. Мъжът изчезнал по време на екскурзията, а по-късно останките му били намерени близо до огнището на племе, чиито представители са канибали. През 2011 г. Рамин е спрял на острова заради плаваща експедиция, която правел със своята 37-годишна приятелка Хайке Дорш.

Той срещнал водач, Хенри Хаити, който го завел на лов за кози – популярна традиция в Нуку Хива. Това място се намира на 1496 км североизточно от Таити, близо до екватора.

Когато водачът се върнал сам, казал на Дорш, че е станал инцидент, но докато ѝ обяснявал небивалици, той се нахвърлил върху нея и я завързал за едно дърво.

Хайке успяла да избяга и да подаде сигнал за помощ на местните служби, които започнали да издирват водача. Намерили останките в лагера на въпросното племе и започнали да правят ДНК анализи. Сред останките имало човешки кости, зъби, челюст и разтопен метал, за който се смята, че най-вероятно е от пломби.

7. Руснаците, които изяли собствения си брат

През 2009 г., в продължение на шест месеца, двама канибали се угоявали добре с останките на своя брат, опитвайки се да скрият убийството.

Братята, идентифицирани като 28-годишния Тимур и 23-годишния Марат, признали пред централата в руския град Перм за убийството на брат си Рафис и че след това са го изяли.

Полицаите започнали да стават подозрителни, когато момчетата обявили Рафис за изчезнал, но същевременно не дали детайли за него. След като претърсили къщата им, следователите открили черепа на Рафис, който братята оглозгали и заровили в градината. Тимур казал, че изял брат си, защото не можел да приеме да отиде отново в затвора, където лежал десет години за убийството на съседа си.

„Да, решихме да го изядем. Не исках да се върна зад решетките, затова отрязахме главата му и я заровихме, а тялото нарязахме на части и го прибрахме в хладилника“, обяснява Тимур. „Готвехме и се хранехме с месото му в продължение на шест месеца“, добавя той.

28-годишният обвинява брат си Рафис за последния престой в затвора, защото точно той го е издал на полицията. Най-младият брат Марат застанал рамо до рамо с брат си Тимур в борбата на живот и смърт, която Рафис изгубил пагубно.

8. Двамата мъже, които изяли мъртвия си приятел, след като се изгубили в Сибир

2

Махайки за довиждане на своите семейства, четирима мъже с борбени души отишли на едно отдавна чакано приключение. Дестинацията им била отдалечена земя – необитаем и забравен кът от Източен Сибир, който бил дом на мечки и вълци. На това място следите от животни, подобни на чудовището Йети от легендите, изобщо не били необичайни. Само най-опитните изследователи се осмелявали да стъпят в тази част на Сибир. Какво точно се е случило на четиримата руски пътешественици, е мистерия, която бавно започнала да се разкрива. Историята на тяхното четиримесечно изпитание ужасила читателите по цял свят.

Morkadis

Двама от мъжете се върнали живи, единият останал в неизвестност, а четвъртият – 44-годишният Андрей Курочина – бил намерен мъртъв при доста странни обстоятелства.

Първоначално било сметнато, че той просто е замръзнал в този нечовешки студ. Но постепенно шокиращата истина излизала наяве. Полицаите открили, че той е бил изяден и плътта му най-вероятно я изядена от най-добрите му приятели Алексей Горуленко и Александър Абдулайев, които искали да запазят себе си живи.

37-годишният Абдулайев настоява, че изяли Курочина след естествената му смърт. Полицията обаче разследва убийство.

9. Готвачът, който сварил жена си

През нощта на 18 октомври 2009 г. Дейвин Вийнс и съпругата му Доун имали ужасен спор, който завършил, като мъжът залепил устата на жената и завързал краката ѝ. Той твърди, че това било, за да предотврати поредното ѝ шофиране в нетрезво състояние. Бил шокиран, когато на следващия ден открил съпругата си мъртва в позицията, в която я оставил. Ужасяващо, да, но това не е дори половината от историята. Разбирате ли… вместо просто да се обади на полицията и да признае вината си, Дейвид измислил смразяващо решение.

По това време той бил собственик и главен готвач на кафе Thyme в Торънс, Калифорния, разположено на южния залив на Лос Анджелис.

При разпита на детективите Дейвид обяснява: „Просто я сготвих бавно… в продължение на четири дни.“ Дейвид опаковал 47-килограмовото тяло на жена си в контейнер, използвайки тежести, за да я задържи в кипящата вода. Смесил я с други останки от кухнята и накрая изсипал всичко в отпадъчната яма на кухнята. Останалие части от тялото били опаковани и изхвърлени в пликове за боклук.

Единственото, останало от Доун, бил черепът ѝ. Дейвид казал в едно интервю: „Това беше единственото, от което не исках да се отърва. Исках да го оставя някъде.“ Но… къде е черепът? Той твърди, че го е оставил в таванското помещение на майка си, но следователите не открили нищо там. Кафенето също било претърсено, но не била открита и следа. Отговорът е, че жената е била бавно сготвена, докато не стане на каша, и изсипана в канала.

Гласът на Дейвид бил толкова спокоен, докато давал интервю, използвано по-късно в съда за процеса. Всички разпити били направени, докато мъжът бил в болница, след като се опитал да се самоубие, когато разбрал, че е заподозрян за изчезването на съпругата си. Той скочил от 24-метрова скала, защото точно така се държат невинните мъже.

10. Майката канибал, която нахранила роднини с останките на сина си

3

През 2008 едно 8-годишно момче било одрано, а плътта му била дадена за угояване на неговите роднини – канибали, след като майка му го държала затворен в килер до смъртта му.

Клара Мауерова, член на религиозен култ, била осъдена, след като признала за жестокостите, които причинила на своя син Ондрей и 10-годишния му брат Якоб.

В съда се чули твърдения, че роднините одрали 8-годишния Ондрей и после изяли суровата му плът. Двете момчета разказали как майка им и роднините гасели цигари директно върху кожата им, биели ги с колани и се опитали да ги удавят.

Този ужас бил разкрит, когато мъж от Бърно, Чехия, инсталирал телевизионен монитор, за да наблюдава малкото си новородено бебе. Той уловил сигнал от идентичен монитор в съседство, който показал как бият една от жертвите. Момчето било голо и заключено в мазе.

Мауерова инсталирала устройството, за да наблюдава жертвите си (собствените си деца) и тяхното страдание от кухнята си.

Полицията била повикана незабавно. Двете момчета и 13-годишно момиче били освободени. По това време полицаите не се усетили, че това, което изглеждало като 13-годишно момиче, всъщност е 34-годишната Барбора Скрилова – една от мъчителките на децата.

Майката признала, че е изтезавала децата си, но твърди също, че е била манипулирана от сестрите си Катерина и Крилова. И трите били участнички в култ, наречен Движението Граил, което има хиляди последователи в Англия и още десетки хиляди по целия свят.

инфо: inews.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.