Джефри Дамър – канибалът, който убивал млади мъже за удоволствие

3

Сутринта на 27 май 1991 г. в полицейското управление на Милуоки, Уисконсин, постъпва странно обаждане. Три жени подават сигнал за плачещо, голо, дезориентирано и кървящо момче на ъгъла до бар в града.

Когато полицаите пристигат на мястото, жените вече са изпаднали в истерия от гледката и ги умоляват да помогнат спешно на момчето. Отнякъде се приближава висок рус синеок мъж, който казва, че момчето е неговият 19-годишният любовен партньор и е просто пиян.

Полицаите решават, че ситуацията не е тяхна работа, разпращат трите жени и оставят младежа в ръцете на русокосия мъж. След като момчето е открито мъртво, полицията осъзнава, че е допуснала огромна грешка.

Оказва се, че 19-годишното момче е всъщност на 14 години и се казва Конерак Синтасомфон, а мъжът, който го е убил – Джефри Дамър.

Така серийният убиец влиза в полезрението на полицията, но това съвсем не го спира да извърши още редица ужасяващи убийства и още по-ужасяващи експерименти с труповете на жертвите си.

Джефри Дамър е роден през 1960 г. в обикновено семейство

в Милуоки, Уисконсин. От ранна възраст той бил обсебен от смъртта и всичко свързано с нея. Родителите му си спомнят, че събирал трупове на животни и обичал да слуша звука на чупещи се кости.

В гимназията Джефри осъзнава, не просто, че е гей, а и че всъщност има доста извратени сексуални фантазии и иска да доминира над други хора. Той започва да си представя как изнасилва други мъже и толкова се обсебва от идеята, че съвсем скоро фантазиите стават реалност.

Само три седмици след завършване на гимназията намира първата си жертва – 18-годишния Стивън Хикс, който е удушен, нарязан, обезкостен и потопен в киселина.

Убийството на Стивън Туоми отключва истинската му жажда за кръв

През 1987 г. Дамър упоява 25-годишния мъж с намерението само да го изнасили, но на сутринта се събужда и го открива целия в кръв до леглото си.

Това убийство се превръща в първото от поредица последвали, при които Дамър упоявал млади мъже в гей барове и ги водел в къщата на баба си, където ги изнасилвал и накрая убивал.

С времето убиецът решава да си взима трофеи от жертвите

Джефри създава богата колекция от буркани с човешки глави, гениталии и други части на тялото, както и голям брой снимки на мъжете, които той карал да позират голи, преди да ги убие.

Morkadis

Само за две години Дамър извършва 17 сходни убийства. С времето към извратената си практика той добавя канибализъм – в хладилника си отделял парчета от различните жертви и редовно готвел с тях.

Освен това започнал да изтезава мъжете. Един от методите му бил дълбаене на дупки в черепа им, докато са живи, и изсипване на киселина в дупките. Това е и причината защо 14-годишното момче пред бара не е можело да говори и е било дезориентирано. Дамър е прилагал практиката с киселината в мозъка, за да постигне точно такъв ефект у жертвите си и да ги направи безпомощни.

На 22 юли 1991 г. Джефри Дамър избира последната си жертва –

32-годишния Трейси Едуардс. Той го закопчава с белезници и го кара да се съблече, за да може да го снима. През цялото време убиецът държал нож срещу мъжа и му повтарял как ще изкара сърцето му и ще го изяде.

Ужасеният Едуардс успява да разсее Джефри с телевизора в стаята и му нанася зашеметяващ удар, което му спечелва време да избяга и да извика полиция.

Полицаите пристигат бързо в дома на серийния убиец, където навсякъде има снимки на трупове, голи мъже, а по рафтовете стоят истински човешки черепи.

Дамър е арестуван и изправен пред съд, където си признава за всички убийства

и получава доживотна присъда. Прекарва 3 години в затвора. Той многократно е искал да се самоубие, но не получава тази възможност.

На 28 ноември 1994 г. е пребит до смърт от друг затворник с метална тръба в банята. Според разкази Дамър не е отвърнал с нито един удар – просто е стоял там и е „приел съдбата си“.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

Историята на най-зловещото семейство канибали

Заловиха семейство канибали, изяли 30 човека в Русия

Смразяващата история зад Назино: Руският остров на канибалите

Канибализмът като ритуал за посвещаване в тайни общества и почитане на мъртвите

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.