Дните на Земята се удължават с 2 милисекунди на всеки 100 години

земята

Въпреки, че всяка година изглежда минава по-бързо и по-бързо, астрономите разкриха, че всъщност благодарение на постепенното забавяне на въртенето на нашата планета един ден на Земята се удължава с около 1.8 милисекунди на всеки 100 години.

Тази разлика може да не изглежда голяма – ще отнеме 3.3. милиона години за да се удължи денят с една минута и два милиона века за да добавим така необходимия допълнителен час към нашия ден.

Но правилното разбиране за това, как точно се забавя въртенето на Земята и кои фактори го причиняват, са много важни за учените за да направят точни и верни изчисления за бъдещето на планетата.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.