Дубай строи симулатор на марсиански град

1

Правителството на ОАЕ поръча на световноизвестен архитект и основател на компанията BIG Бярк Ингелс да построи нещо различно – нещо като прототип на Марс в пустинята. Проектът е зашеметяващо добър.

Обявяването на строителството на симулатора е направено няколко дни преди Илън Мъск да обяви старта на автоматизираните пътешествия на SpaceX до Марс през 2022 г., които целят заселване на хора там до 2024 г.

Намеренията на Мъск са значително по-оптимистични, отколкото плановете на ОАЕ, що се касае строителството на „мини град“ на Марс до 2117 г.

2

През февруари премиерът Шейх Мохамед ибн Рашид ал-Мактум заяви, че Mars 2117 ще изиска както усилията на емирствата, така и на най-добрите международни учени.

Проектът симулатор на Марс е още една крачка в посока създаването на марсиански град. Общата му цена възлиза на почти 140 млн. долара. Той ще покрие територия от 1.9 млн. кв. фута и ще предоставя „жизнеспособен и реалистичен модел на моделиране на начина на живот на повърхността на Марс“.

Този проект определено ще се нареди в списъка на най-новите архитектурни чудеса на Дубай.

Проектът се стреми да привлече най-добрите умове от цял свят. Изглежда доволно интересен за учените и инженерите, които ще могат да живеят в града на червената планета в продължение на година.

3

Тук ще има лаборатории за отглеждане на храна, добиване на енергия и вода, а също така селскостопански тестове. За да моделират живота на Марс, учените ще използват технолията за 3D печат и топлинна радиационна изолация.

4

Градът-прототип ще има още музей, посветен на най-големите успехи в космическата история на човечеството.

инфо: profit.bg

Вижте още:

 

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.