Ето кои са най-мъгливите места на света

pixabay.com

Сред тях неочаквано се нарежда и африканска пустиня

Много места по света не могат да видят слънцето през по-голямата част от годината, а в едно от най-неясните е сниман известният филм на ужасите на Джон Карпентър.

Дни без слънце и как те могат да ни развалят настроението, а жителите на Гранд Банкс на канадския остров Нюфаундленд се опитват да останат „нормални“ и да намерят изпускателни клапани за тези 200 мъгливи дни от годината, за да не „изпушат“.

pixabay.com

Титаник потъва недалеч от Гранд Банкс през 1912 година. Там мъглата е често срещана поради сблъсъка на студени и топли течения, а ситуацията е подобна на югозападния бряг на полуостров Авалон.

Сред най-мъгливите дестинации в света е Калифорнийският Пойнт Рейес, което е най-ветровитото място в света. Това е мястото, където е заснет филмът „Мъгла“.

pixabay.com

Сред най-мъгливите места в Европа е долината на река По в Италия, но с годините и изменението на климата жителите могат да дишат все повече и повече и да виждат слънцето.

В Африка пустинята Намиб често е покрита в сиво – до 180 дни в годината. Тази пустиня е една от най-старите и най-големите в света и е единствената, която има достъп до море.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Впечатляващите природни феномени на България

Природните средства, които ще ви помогнат в борбата с пролетните алергии

Природни стихии превръщат обикновени жени в ясновидки

Уникални фотографии, показващи силата и красотата на природните елементи

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.