Загадъчни снежни „макари“ се появиха по полетата в Англия (СНИМКИ)

Невероятен природен феномен бе видян и сниман от лесовъда Брайън Белис от Уилшър. Излизайки на полето сутрин, човекът буквално замръзнал: макари, много подобни на бали от сено, се търкаляли върху плоска покрита със сняг повърхност. В началото лесовъдът си помислил, че някои шегаджии са направили това, но, приближавайки се, той не намерил нито една следа в снега, с изключение на онези, които са останали от самите мистериозни макари.

Белите „макари“ се търкаляли, обрастващи със сняг все повече и повече. Картината е толкова поразителна, че опитният лесовъд, който е виждал много чудеса през живота си, побързал да заснеме снежните макари на камерата на смартфона и след това се обърнал към интернет за помощ: какво е това?
Иън Фъргюсън, британски метеоролог, даде следното обяснение:

Това е рядко естествено явление; не е чудно, че дори старите хора са озадачени: да се види това поне веднъж в живота е голям шанс. Необходими са определени условия за образуването на такива ролки: наскоро паднал, пухкав сняг, температура на въздуха над нулата, оптимален вятър (достатъчно силен, но не груб и не поривист) и, накрая, наклон на самото поле – сцена на действието.

Но защо това се случва в Англия, с основание питат потребителите на мрежата. В края на краищата, кръговете на житните полета се наблюдават главно тук, а сега – не по-малко тайнствени снежни макари (никога не се знае какво казват учените, които лесно обясняват кръговете жито, без да обясняват принципно). Защо това се случи във Великобритания, а не някъде в Канада или Русия, където има повече сняг и климатични условия, колкото искате?

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Снимки със загадъчни истории

Загадъчни места и археологически находки

5 загадъчни исторически обекта, които остават необяснени

Загадъчните изчезващи езера на Гренландия

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.