Задават се много силни и опасни магнитни бури през 2016 година

магнитни бури

Около 40 магнитни бури ще ударят земята през 2016 година, до седем от тях ще са много силни и опасни.

Това прогнозира Министерството на извънредните ситуации на Русия, цитирано от rt.com. Експертите определят вероятността от възникването на магнитни бури от най-високата категория на 10-15%. За цялата година средното равнище на геомагнитната активност ще е 10.

Тези природни явления се получават когато в магнитосферата на Земята се ударят изхвърлени от Слънцето потоци плазма. Заредените магнитни частици предизвикват геомагнитни смущения, а това може да доведе до повреда в електронното оборудване, прекъсване на радиовръзката и на електрическите мрежи на планетата ни.

инфо: blitz.bg

Вижте още: 

СЛЪНЦЕТО Е ПОРТАЛ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.